0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Juan Barreto/Ritzau Scanpix
Foto: Juan Barreto/Ritzau Scanpix

På strejkens første dag skubbede 17-årige Marcelo til en betjent, der skød ham i ryggen to gange. Nu kører strejken på 11. døgn og ryster verden

Landets regering satte militæret ind over for frustrerede borgere, der demonstrerer mod ulighed og fattigdom.

FOR ABONNENTER

På generalstrejkens allerførste dag 28. april skubbede den 17-årige Marcelo Agredo til en motorcykelbetjent. Betjenten stillede langsomt sit køretøj fra sig, tog pistolen frem og skød den unge mand to gange i ryggen. Han var død på stedet. I nærheden blev den 13-årige Jeirson García kort efter skudt og dræbt af en anden betjent.

Sådan eskalerede protesterne over regeringens nye skattereform i millionbyen Cali i Colombia. De begyndte ellers fredeligt, men raseriet bredte sig hastigt til andre byer, og den konservative præsident Ivan Duque satte militæret ind. Soldaterne og politiets umådelige brutalitet kastede imidlertid kun mere benzin på bålet, og demonstranterne optrappede situationen ved at stikke ild til bygninger og plyndre butikker. 26 er dræbt og flere end 800 er såret under urolighederne. Strejken fortsætter på 11. døgn.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu