0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Christof Stache/Ritzau Scanpix
Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix

Angela Merkel har kendt Fogh, Løkke, Thorning og Frederiksen. Og hun har set Svend Auken nøgen

Fire danske statsministre har oplevet Angela Merkel i vidt forskellige situationer. Lars Løkke har set hende græde. Helle Thorning har oplevet hende som feminist på et dametoilet. Anders Fogh har fået en kæmpekrammer af Merkel, der tit har joket med Mette Frederiksen om hendes aflyste bryllup. Og så har Angela Merkel oplevet Svend Auken som nøgen strandløve.

FOR ABONNENTER

Siden Angela Merkel vippede Gerhard Schröder af pinden som tysk forbundskansler i 2005, har fire forskellige danske statsministre hver på sin måde oplevet fragmenter af den uudgrundelige personlighed, der gemmer sig inde i Europas, måske verdens, mest magtfulde kvinde.

Med egne øjne har de gennem 16 år oplevet hendes magtudøvelse på godt og ondt. Mest godt, lyder det gennemgående skudsmål fra statsministrene Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen. De har stor respekt for Angela Merkel, men ikke kun næsegrus beundring. Hun kan være en hård banan, utålmodig, sjov, emotionel og fælde en tåre.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu