0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marie Hald
Foto: Marie Hald

Den tidligere rektor på Frederiksberg Gymnasium, Jannik Johansen.

Jannik Johansen faldt næsten af cyklen, da Colin Powell meldte sin ankomst til hans gymnasium

En forårsdag for 17 år siden besøgte USAs tidligere udenrigsminister, Colin Powell, Frederiksberg Gymnasium og deltog i en elevdebat. Mandag gik han som 84-årig bort. Skolens tidligere rektor husker tilbage på mødet med manden, der dengang var en af verdens mest magtfulde personer.

FOR ABONNENTER

»Jeg kan huske, at jeg nær falder af cyklen, da jeg tager telefonen. Jeg er bare på vej ind på arbejde, men pludselig har jeg en fra Rigspolitiet i røret, der siger: Vi skal have en mand med riffel op på taget«.

Det er en onsdag morgen i april 2004, da daværende rektor på Frederiksberg Gymnasium Jannik Johansen får at vide, at en af verdens mest magtfulde mænd vil komme på besøg. USAs udenrigsminister Colin Powell er på et lynvisit i Danmark, og han har besluttet, at han med Danmarks udenrigsminister Per Stig Møller vil deltage i et debatmøde på Frederiksberg Gymnasium med et udvalg af skolens elever allerede dagen efter, torsdag 29. april.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu