Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OVERGREB. To mænd får betingede fængselsstraffe for at have overfaldet og forulempet kvinder under urolighederne nytårsaften i Köln.
Foto: Markus Boehm/AP

OVERGREB. To mænd får betingede fængselsstraffe for at have overfaldet og forulempet kvinder under urolighederne nytårsaften i Köln.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sex-overfaldene i Köln rystede hele Europa: De første straffe blev betingede

To gerningsmænd er nu dømt for at have deltaget i sexkrænkelserne af kvinder nytårsaften i Köln.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Retten i Köln har nu afgjort den første sag mod formodede deltagere i masseovergrebene på kvinder i den tyske storby nytårsaften.

To unge mænd fra Algeriet og Irak - HT og HA - har nu fået betingede straffe at forulempet kvinder seksuelt under det, der udviklede sig til kaos på pladsen ud for byens hovedbanegård midt under festlighederne.

Den ene nægtede sig skyldig, mens den anden tiltalte ifølge nyhedsbureauet dpa afviste at udtale sig, da de sad på anklagebænken i retssal 10 i retsbygningen i det centrale Köln.

Over 1.000 kvinder blev angrebet

Store grupper af mænd omringede den aften i Köln kvinder, der blev forulempet og i mange tilfælde også frarøvet deres mobiltelefoner og andre værdier. Gerningsmændene blev af en stor del af vidnerne beskrevet som arabiske og nordafrikanske mænd.

I sagen mod de to forklarede et af ofrene, hvordan hun og hendes veninde prøvede at slå og sparke sig fri af de mange mænd, der omringede dem og ragede på dem, mens de forsøgte at flå ofrenes tasker til sig.

»Jeg havde ikke en chance«, sagde et af ofrene i retten, da hun beskrev mareridtet.

Den ene af de tiltalte var ganske direkte i sit ønske: »Penge. To timers sex. Giv mig pigerne. Ellers død«, sagde han ifølge vidneforklaringen fra offerets ven.

Mens anklageren krævede et års betinget fængsel til hver af de to tiltalte, så argumenterede HT's forsvarer for, at den voksne mand straffes som i ungdomsdomstolen, fordi han ifølge advokaten er så traumatiseret af krigshandlinger, at han er sat tilbage i sin udvikling.

Ud over prøvetiden er den ene af mændene, HA, pålagt at aftjene 80 timers samfundstjeneste, mens hans medtiltalte, HT, har siddet varetægtsfængslet og derfor nu løslades.

Flodbølge af overgreb midt under nytårsfestlighederne

Lokalavisen Express har gennemgået de mange anmeldelser og læst beskrivelserne fra kvinder, der intet kunne gøre, da de blev isoleret af grupper af gerningsmænd, som gav sig til at rage på dem, uden at de kunne standse overgrebene.

»Jeg følte mig ydmyget i det øjeblik, som et stykke kød. Vi var meget bange«, forklarer et offer.

Da det var mest hektisk foran banegården skete en forbrydelse hvert 13. sekund, viser opgørelsen af de registrerede anmeldelser, politiet i Köln har modtaget.

I dagens retssag er de to tiltalt for at have befamlet en kvindes skridt og for at have slikket et offer i ansigtet.

Ved den første sag om et overgreb blev den tiltalte frikendt. Han var anklaget for sammen med omkring ti andre mænd at have forulempet et offer og stjålet hendes mobiltelefon. Den havde han stadig hos sig, da politiet fandt ham. Men retten frifandt ham, fordi offeret ikke kunne genkende den 26-åriger algerier som en af gerningsmændene.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden