0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Secret Service skyder person foran Det Hvide Hus

Trumps pressemøde blev afbrudt, da Secret Service skød en angiveligt bevæbnet person nær Det Hvide Hus.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carlos Barria/Ritzau Scanpix
Foto: Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Efter skyderi uden for Det Hvide Hus bevogter politi området.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA’s præsident, Donald Trump, blev sent mandag aften dansk tid kortvarigt ført væk fra et pressemøde i Det Hvide Hus af medlemmer af sikkerhedstjenesten Secret Service.

Det skyldtes en hændelse ude foran Det Hvide Hus’ område, hvor en mand blev skudt af Secret Service. Den mistænkte er bragt til hospitalet. Vedkommendes tilstand kendes ikke.

Kort tid efter vendte Trump tilbage til sit pressemøde om coronasituationen i USA og fortalte, at der havde været en skudepisode ude foran Det Hvide Hus, men at situationen var under kontrol.

Ifølge præsidenten bad Secret Service ham om at forlade presserummet i Det Hvide Hus, mens sikkerhedstjenesten håndterede situationen udenfor. Det Hvide Hus var kortvarigt i lockdown. Også finansminister Steven Mnuchin og budgetdirektør Russ Vought blev eskorteret ud af presserummet af Secret Service, hvorefter dørene blev låst.

»Der var et skyderi ude foran Det Hvide Hus. Det ser ud til at være under kontrol nu. Men der var rent faktisk et skyderi, og nogen er blevet bragt til hospitalet. Jeg kender ikke personens tilstand«, sagde Donald Trump kort efter midnat til tirsdag dansk tid.

Ifølge præsidenten skete skyderiet »i nærheden af hegnet, men uden for Det Hvide Hus’ område«.

»I blev overrasket, jeg blev også overrasket. Sådan noget er vel ganske usædvanligt, tror jeg«, sagde præsidenten.

Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix
Foto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix

Præsident Donald Trump blev kortvarigt bedt om at forlade sin pressebriefing af agenter fra Secret Service.

På Twitter skriver Secret Service, at den kan bekræfte, at der har været en hændelse på 17th Street og Pennsylvania Avenue.

»En mistænkt mand og en agent fra Secret Service er begge bragt til et lokalt hospital. På intet tidspunkt under episoden blev barriererne rundt om Det Hvide Hus brudt, ligesom at ingen, som er under beskyttelse, var i fare, står der.

Der gives ikke yderligere oplysninger om de to personers tilstand.

Trump roser den hurtige reaktion fra Secret Service.

Secret Service er den tjeneste, der tager sig af sikkerheden for USA’s præsident og præsidentens familie.

Styrken er på cirka 6500 kvinder og mænd, herunder et par tusinde teknikere og administrativt personale.

Nogle af tjenestens folk er skarpskytter, der ligger på tagene rundt om Det Hvide Hus i Washington D.C. Andre i civilt tøj blander sig med turisterne rundt om præsidentens bolig.

Andre igen kører med præsidenten i korteger eller går synligt vagt ved Det Hvide Hus. Nogle er livvagter, der aldrig er mange meter væk fra præsidenten.

ritzau

Læs mere:

Annonce


Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts