0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

ATS: Mesterkok er træt af alt det pis om ny nordisk mad

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
ATS
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
ATS
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bo Jakobsen, du er en af landets førende kokke, men nu trækker du stikket. Hvorfor?

»Jamen, for helvede, hvor er jeg træt af danskernes opførsel, når de er på restaurant. Her har man stået og svedt i sit køkken det meste af dagen for at give dem en god oplevelse, og så ser man dem gudhjælpemig sidde og skære kødet forkert ud, ja, nogle fjerner sågar fedtkanten, som er det, der giver smag, herre jemini, og fisk er endnu værre, der findes jo i dag ingen danskere, der ved, hvordan man fjerner kødet fra benene, det skal helst være fiskefileter det hele – og gerne med remoulade – og når de kommer, smider de alt deres lort på bordet, mobiltelefoner, nøgler, punge, hvad som helst, fuldstændig respektløst over for de tjenere, der har gjort sig umage med borddækningen, og samtidig skal man høre dem sidde og udbrede sig om deres kendskab til vin, som mildest talt lader meget tilbage at ønske, men de fører sig frem, gør de, mange af dem sidder ovenikøbet og gurgler ved bordet, fordi de tror, det er sådan, man smager på vinen, og når de så har maltrakteret vores retter, griber de fat i en tandstikker og roder rundt i munden efter rester, der har sat sig fast i deres grimme gebisser, føj for satan, siger jeg bare, og bestikket placerer de efter forgodtbefindende, så tjenerne ikke aner, om de er helt eller halvt færdige – det skal placeres i klokken 4-position, for helvede, så forstå det dog! – og når man så hører dem sidde og tale om ’ny nordisk mad’, er man ved at brække sig, for det er ikke en skid nyt at lave nordisk mad, vi bor i Norden og har lavet nordisk mad hele tiden, men uha, der er ikke noget som lav fra Færøerne oven på en fermenteret fårehjerne fra Island – det er åh så nyskabende – gu’ er det da ej, sådan noget lort spiste vikingerne også, men taler vi om gule ærter og flæsk, som er en ret, vi har spist og forfinet her i landet gennem århundreder, så er det ikke fin nordisk mad! Sikke noget fis! Og hvad med de andre danske klassikere, sprængt and med hæfteplaster og kræmmerhuse med egen indgang? Kan man finde dem nogen steder? Nej. Kun hos mig. Og nu lukker jeg kraftstejlemig biksen. Så kan I have det så godt! Ny nordisk mad, min bare!«.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.