Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Vokseværk. Et internationalt forskerhold med danskere i spidsen har studeret billeder af Grønlands kyster taget under Anden Verdenskrig, i 1985 og i dag, og det har afsløret, at de grønlandske floddeltaer har vokseværk. På dette billede ser man deltaet i den snævre Tasermiutfjord, som er vokset 200 meter ud i vandet siden 1985. Foto: Google Earth

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se den utrolige forvandling: Fotografier fra Anden Verdenskrig afslører, at Grønland vokser

Et forskerhold med et dansk kærestepar i spidsen har fundet arkivbilleder taget fra luften under Anden Verdenskrig i en kælder. Fotografierne afslører, at den grønlandske kystlinje er under forandring og vokser i takt med den globale opvarmning.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man ved godt, at der vil komme havvandsstigninger i takt med, at indlandsisen smelter på Grønland. Og man ved også godt, at Grønland rejser sig i takt med, at trykket fra isen letter. Men hvad sker der egentlig med den grønlandske kystlinje i takt med at temperaturen stiger i Arktis? Det isfri land, der ligger mellem indlandsisen og havet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden