Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Løb. Børn har ikke lige så meget fart i benene, som for 30 år siden. Foto: Emil Ryge Christoffersen
Foto: EMIL RYGE CHRISTOFFERSEN

Løb. Børn har ikke lige så meget fart i benene, som for 30 år siden. Foto: Emil Ryge Christoffersen

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn kan ikke løbe lige så hurtigt, som deres forældre kunne

Overalt i verden halter konditionen hos børn. Farligt, advarer eksperter.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis nutidens børn kunne løbe om kap med børn for 30 år siden, ville de komme sidst ind over målstregen.

Det viser et nyt globalt studie af børns kondition, som er blevet fremlagt på årsmødet for den amerikanske hjerteforening, American Heart Association, skriver BBC.

Studiet bygger på data om børns kondition, som er blevet indsamlet over en periode på 46 år, og mere end 25 millioner børn fra 28 forskellige lande har deltaget.

Og konklusionen står klar: Børn løber ikke lige så hurtigt i dag, som de gjorde tidligere. Faktisk er de er i gennemsnit 90 sekunder længere tid om at løbe 1,5 kilometer, end deres forældre var.

Farligt for hjertet Konditionen halter både blandt drenge og piger og på tværs af alder i den gruppe af ni til 17-årige børn, man har fulgt. Værst ser det ud i de vestlige lande, men også i Sydkorea, Kina og Hong Kong er man opmærksomme på den dårlige kondition, som ifølge studiet er forårsaget af, at flere børn er blevet overvægtige.

Og det kan have konsekvenser på lang sigt.

»Hvis et barn generelt er i dårlig form, har de større risiko for at blive ramt af hjertesygdomme senere i livet«, siger Dr. Tomkinson, som er forskningschef på studiet.

En time om dagen

Anbefalingen til børn og unge er, at de dyrker mindst en times motion om dagen for at holde sig sunde ved for eksmpel at gå eller cykle til skole.

Christopher Allen fra den britiske hjerteforening opfordrer både forældre og skoler til at hjælpe børn med at holde sig fysisk aktive i mindst en time hver dag.

»Jo før børnene kommer i gang, jo bedre. Ved at opfordre dem til at holde sig aktive, beskytter vi deres hjerter, mens børnene vokser«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden