Sjælden. En javanæsehorns hun med sin unge fotograferet på Java i Indonesien. Nu er den sidste af slagsen i Vietnam blevet skudt.

Sjælden. En javanæsehorns hun med sin unge fotograferet på Java i Indonesien. Nu er den sidste af slagsen i Vietnam blevet skudt.

Viden og tech

Sjældent næsehorn er nu udryddet i Vietnam

Der er nu kun omkring 50 Java-næsehorn tilbage i verden.

Viden og tech

Vietnams sidste eksemplar af den kritisk truede næsehornsart, Java-næsehornet, er nu udryddet.

Det melder Verdensnaturfonden og International Rhino Foundation i en ny rapport.

Organisationerne mener, at det sidste næsehorn formentlig er blevet dræbt af krybskytter, da dens horn er blevet savet af.

Ifølge eksperter er det ingen overraskelse, at der ikke er flere næsehorn i Vietnam - det sidste næsehorn, der blev set i landet var i 2008.

Smerteligt Det vurderes nu, at der lever under 50 vilde java-næsehorn i verden.

»Det er smerteligt, at indsatsen for at redde dette enestående dyr på trods af markante investeringer i vietnamesisk fredning af næsehorn, er mislykkedes. Vietnam har mistet en del af sin naturarv«, siger Tran Thi Minh Hien, som er Verdensnaturfondens direktør i VIetnam, ifølge BBC.

Forfatterne af rapporten siger, at genetiske analyser af dyreekskrementer indsamlet mellem 2009 og 2010 i Cat Nien National Park viser, at de alle kommer fra det samme dyr.

Men kort efter at undersøgelsen var færdiggjort fandt miljøforkæmperne ud af, at næsehornet var blevet dræbt. Dyret var skudt i benet og havde fået sit horn skåret af.

Stor krybskyttekrise

Ifølge det internationale vildt-overvågningsnetværk Traffic er stigningen i ulovlig handel med horn fra næsehorn drevet af krav fra de asiatiske medicinalmarkeder.

Globalt har der været en stærk stigning i antallet af næsehorn, der er blevet dræbt af krybskytter, og tidligere på året offentliggjorde The International Union for Conservation of Nature en rapport, som viste, at næsehornsbestanden i Afrika står overfor den største krybskyttekrise i årtier.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce