IT-UNDERVISNING. Det blev slet ikke som ventet, da Los Angeles satsede stort på at give skolebørnene iPad-undervisning. Nu vil byen have pengene tilbage fra Apple. (Arkivfoto)
Foto: Stephan Savoia/AP

IT-UNDERVISNING. Det blev slet ikke som ventet, da Los Angeles satsede stort på at give skolebørnene iPad-undervisning. Nu vil byen have pengene tilbage fra Apple. (Arkivfoto)

Viden og tech

Los Angeles vil have mange millioner fra Apple efter iPad-flop i skolerne

Undervisningen kom aldrig til at virke efter gigantinvestering i iPads og nye undervisnings-apps.

Viden og tech

Der var ingen grænser for, hvor fantastisk undervisningen ville blive, hvis ungerne fik en iPad stukket i hånden.

Løftet om bedre undervisning gennem matematik- og engelskprogrammer fik Los Angeles' skoleforvaltning til at købe over 43.000 iPads, der skulle deles ud til skoleelever i den amerikanske storby.

Men nu vil forvaltningen sende Apple i skammekrogen og se, om der er mulighed for at rejse sag mod it-giganten og mod firmaet bag undervisningsprogrammerne i et forsøg på at få nogle af de mange millioner dollars, der er betalt, tilbage.

Lærerne oplyser, at eleverne godt kan lide det interaktive indhold - når det fungerer.

Ufærdige undervisnings-apps

Ifølge Los Angeles Times har lærere og elever alt for ofte måttet bakse med problemer.

»Lærerne oplyser, at eleverne godt kan lide det interaktive indhold - når det fungerer. Gør det ikke dét, må lærere og elever prøve at fortsætte den afbrudte undervisning som de bedst kan«, konstaterede en forvaltningsleder, Bernadette Lucas, om projektet, da der blev skrevet en intern rapport om det i sidste måned.

Kun to ud af 69 skoler i projektet bruger softwaren regelmæssigt. Resten af skolerne - der har over 35.000 elever - »har opgivet at bruge programmet regelmæssigt«.

At få materialerne gjort brugbare har krævet ekstraordinære midler, konstaterer Bernadette Lucas.

»De har lovet en hypermoderne løsning. De har endnu ikke leveret den«, mener forvaltningen i sit krav til de to firmaer.

Apple har ifølge avisen ikke villet kommentere den store skolehandel, der nu har udløst så megen kritik fra skoleforvaltningen i millionbyen.

Milliardprojekt skulle hjælpe de ringest stillede elever

Planerne var ellers fine. De skulle give elever fra fattigere familier adgang til samme tablet-computere som de mere velhavende børn. Men efterhånden som skolevæsenets omkostninger gik op, faldt indsatsen for at stikke alle elever en iPad i hånden.

Der var sat 500 millioner dollars af til handelen med Apple, mens yderligere 800 millioner dollars skulle sikre, at der var ordentlige internetforbindelser i klasseværelserne.

Hver iPad kostede 768 dollars. Oveni kom så omkring 200 dollars til en tre-årig licens, der tillod brugen af undervisningsapps fra forlagsgiganten Pearson.

Alt i alt var det en forretning til en værdi af noget nær 9 milliarder danske kroner, der nu er utilfredshed med i Los Angeles skoleforvaltning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce