Forskere tilknyttet DTU har i mindst 17 tilfælde udgivet forskningsartikler sammen med forskere fra National University of Defence Technology (NUDT), et universitet direkte underlagt Folkets Befrielseshær i Kina. Er det et problem?
»Helt overordnet handler det her om forskningsfriheden, herunder forskernes frihed til at vælge metode og samarbejdspartnere. Der er også restriktioner på den frihed såsom det, der hedder ’dual use-bestemmelserne’ (forskning, som kan bruges civilt og militært, red.). De artikler, du peger på, har medforfattere fra DTU og NUDT i Kina, som har haft en fælles interesse i et forskningsprojekt. Nogle af de kinesiske forskere har haft ophold her, og generelt har vi været helt åbne for samarbejde med Kina. Det er verdens folkerigeste land, og de har rigtig stærke universiteter. Så det er samarbejder, vi har hilst velkommen«.
NUDT har en erklæret målsætning om at udvikle ny teknologi til brug for den kinesiske hær. Er det muligt, at DTU gennem disse samarbejder har bidraget til det mål?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her