Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Politiken / Emilie Thejll-Madsen

Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nørrebro møder naturen: »Wallah, der er pigge på denne gren«

Abdullah Shuhab brugte starten af påskeferien i arbejdstøjet, da han som en del af et pilotprojekt om at skabe grønne fritidsjob til unge, arbejdede med naturpleje omkring Tønballe Naturcenter i Juelsminde.

Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I begyndelsen af påskeferien blev Nike-sneakers udskiftet med gummistøvler, da en gruppe drenge fra udsatte boligområder i København trak i arbejdstøjet. De brugte tre dage i ferien på at bekæmpe hybenroser og anden vild bevoksning i områder ud til Horsens Fjord. Naturplejen er en del af et pilotprojekt udviklet i samarbejde mellem Fritidsakademiet, beskæftigelsesprojektet Ukrudt og Naturstyrelsen, der har til formål at skabe grønne fritidsjob til unge. Drengene er hyret af Fritidsakademiet, en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at gøre unge fra udsatte boligområder jobparate og hjælpe dem ud i fritidsjob.

»Tanken med samarbejdet mellem Ukrudt, Fritidsakademiet og Naturstyrelsen er, at give drengene løn og samtidigt  give dem oplevelser i naturen, der ligger meget fjernt fra deres dagligdag og kan give dem nye erfaringer og indsigter« siger Anders Andersen, stifter af foreningen Ukrudt.

Mudi Jarkass, dalig leder af Fritidsakademiet, er meget tilfreds med påskeferiens arbejdstur: »Turen gik over alt forvetning. Jeg kunne se drengenes ro og glæde ved at komme ud af byens vante rammer. Jeg håber, at flere unge fra udsatte byområder fremover kan få lignende oplevelser i deres skoleferier. «

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden