0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nørrebro møder naturen: »Wallah, der er pigge på denne gren«

Abdullah Shuhab brugte starten af påskeferien i arbejdstøjet, da han som en del af et pilotprojekt om at skabe grønne fritidsjob til unge, arbejdede med naturpleje omkring Tønballe Naturcenter i Juelsminde.

Kilde: Politiken / Emilie Thejll-Madsen

Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I begyndelsen af påskeferien blev Nike-sneakers udskiftet med gummistøvler, da en gruppe drenge fra udsatte boligområder i København trak i arbejdstøjet. De brugte tre dage i ferien på at bekæmpe hybenroser og anden vild bevoksning i områder ud til Horsens Fjord. Naturplejen er en del af et pilotprojekt udviklet i samarbejde mellem Fritidsakademiet, beskæftigelsesprojektet Ukrudt og Naturstyrelsen, der har til formål at skabe grønne fritidsjob til unge. Drengene er hyret af Fritidsakademiet, en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at gøre unge fra udsatte boligområder jobparate og hjælpe dem ud i fritidsjob.

»Tanken med samarbejdet mellem Ukrudt, Fritidsakademiet og Naturstyrelsen er, at give drengene løn og samtidigt  give dem oplevelser i naturen, der ligger meget fjernt fra deres dagligdag og kan give dem nye erfaringer og indsigter« siger Anders Andersen, stifter af foreningen Ukrudt.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere