Kilde: Politiken / Emilie Thejll-Madsen

Video

Nørrebro møder naturen: »Wallah, der er pigge på denne gren«

Abdullah Shuhab brugte starten af påskeferien i arbejdstøjet, da han som en del af et pilotprojekt om at skabe grønne fritidsjob til unge, arbejdede med naturpleje omkring Tønballe Naturcenter i Juelsminde.

Video

I begyndelsen af påskeferien blev Nike-sneakers udskiftet med gummistøvler, da en gruppe drenge fra udsatte boligområder i København trak i arbejdstøjet. De brugte tre dage i ferien på at bekæmpe hybenroser og anden vild bevoksning i områder ud til Horsens Fjord. Naturplejen er en del af et pilotprojekt udviklet i samarbejde mellem Fritidsakademiet, beskæftigelsesprojektet Ukrudt og Naturstyrelsen, der har til formål at skabe grønne fritidsjob til unge. Drengene er hyret af Fritidsakademiet, en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at gøre unge fra udsatte boligområder jobparate og hjælpe dem ud i fritidsjob.

»Tanken med samarbejdet mellem Ukrudt, Fritidsakademiet og Naturstyrelsen er, at give drengene løn og samtidigt  give dem oplevelser i naturen, der ligger meget fjernt fra deres dagligdag og kan give dem nye erfaringer og indsigter« siger Anders Andersen, stifter af foreningen Ukrudt.

Mudi Jarkass, dalig leder af Fritidsakademiet, er meget tilfreds med påskeferiens arbejdstur: »Turen gik over alt forvetning. Jeg kunne se drengenes ro og glæde ved at komme ud af byens vante rammer. Jeg håber, at flere unge fra udsatte byområder fremover kan få lignende oplevelser i deres skoleferier. «

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce