Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eric Gaillard/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Gaillard/Ritzau Scanpix

Ali Abbasi vinker til pressen under filmfestivallen i Cannes. Og nu har han i den grad noget at smile af - han har vundet prisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard for sin film 'Grænsen'.

Kultur TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Delvist dansk instruktør får fornem pris i Cannes

Den dansk uddannede, svensk-iranske Ali Abbasi fik hovedprisen i Un Certain Regard for sin bizarre horrorfilm 'Grænsen'.

Kultur TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var slået op til at blive Lars von Triers år, det år den gamle danske mester vendte tilbage til sine jagtmarker ved filmfestivalen i Cannes, selv om det selvfølgelig var kreperligt, at man ikke i den grad havde fortrudt hans spøgefulde bemærkning om at være nazist fra 2011, at hans nye film, 'The House That Jack Built', kom i hovedkonkurrencen.

Men nu, 12 dage efter festivalens begyndelse, er det Triers unge svensk-iranske kollega Ali Abbasi, der løber med opmærksomheden. Og en eftertragtet pris. Juryen i sidekonkurrencen Un Certain Regard forestås af Javier Bardem, der fredag eftermiddag uddelte juryens hovedpris til Abbasi, der er uddannet fra Den Danske Filmskole.

'Grænsen', der hedder 'Gräns' på svensk og 'Border' på engelsk, handler om et par bizarre eksistenser i de dybe svenske skove, og dens centrale sexscene blev festivalens mest omdiskuterede.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden