EU’s politik i forhold til migranter og flygtninge virker ikke. Demografien i Afrika peger i retning af, at problemet kun bliver større.
Foto: Santi Palacios/AP

EU’s politik i forhold til migranter og flygtninge virker ikke. Demografien i Afrika peger i retning af, at problemet kun bliver større.

Kroniken

Jeg har arbejdet med flygtninge i Danmark og udlandet, og en ting er sikker: EU's politik er en katastrofe

EU’s nuværende flygtningepolitik har spillet fallit. Det er på høje tid at ændre den – før den får hele EU til at kæntre.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Flygtninge- og migrationskrisen, som har rystet EU-samarbejdet fundamentalt, er kun begyndelsen på et stadig stigende og vedvarende immigrationspres imod det europæiske kontinent.

Der er tale om historiske udfordringer, som ikke umiddelbart kan imødegås ved justeringer af det nuværende asylsystem, men derimod vil kræve et fuldstændigt paradigmeskifte. Formår EU ikke at reformere, vil det få alvorlige konsekvenser for sikkerhed, samarbejde og stabilitet i Europa.

Alene sidste år drog ca. 181.000 migranter af sted på den farefulde rejse fra Nordafrika mod Sydeuropas kyster, heraf ca. 90 procent via Libyen. Det var en rekord og en stigning på ca. 20 procent i forhold til 2015.

Over 5.000 mennesker druknede, herudover døde et ukendt antal på den farefulde og barske rute igennem Sahel og det sydlige Libyen. Foreløbig er der intet, der tyder på, at tallet skulle blive væsentligt lavere i 2017.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce