Finanssektoren er vigtig for at skabe velstand i det danske samfund.
Foto: FRANDSEN FINN

Finanssektoren er vigtig for at skabe velstand i det danske samfund.

Kroniken

Finanssektoren skaber velstand i Danmark

Danmark har gavn af en stærk og robust finanssektor, der kan levere fremtidens løsninger. Sektoren knopskyder i disse år og rummer meget andet end banker. Det gør hele samfundet rigere.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Den finansielle sektor i Danmark har været til diskussion siden finanskrisens afslutning. Hvilken værdi skaber den for samfundet, og udgør den en systemisk risiko?

Finanskrisen viste os, at samfundet er afhængigt af en velfungerende finansiel sektor, der leverer kredit til husholdninger og virksomheder uden at tage unødigt høje risici.

I dag har finanssektoren udviklet sig til en vækstmotor og et eksporterhverv, og det giver derfor god mening at undersøge, hvordan man kan styrke sektorens udviklingsmuligheder til gavn for kunder og samfund.

Der vil imidlertid altid være risici forbundet med finansielle ydelser, og det er baggrunden for, at den finansielle sektor nu indgår i en tæt dialog med myndigheder og politikere om, hvordan vi bedst sikrer balancen mellem sund værdiskabelse og risiko. Det er en dialog, der aldrig slutter, og som ud over at sikre et stadig mere robust finansielt system også gerne skulle føre til, at tilliden til den finansielle sektor øges.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce