Nabilas 12-årige datter Malak er lige kommet hjem fra fodboldtræning med sine veninder.
Foto: Martin Lehmann

Nabilas 12-årige datter Malak er lige kommet hjem fra fodboldtræning med sine veninder.

Danmark

Den afviste asylmor fra børnehjemmet: »Vi ville ende på gaden. Jeg kunne ikke. Så fem timer før politiet skulle hente os på Kongelunden, flygtede vi«

»De tager børnene som gidsler«, siger Støjberg om forældrene til de afviste asylansøgere. Malaks mor, Nabila, var 16 år, da hun blev gravid. Har hun taget sit barn som gidsel?

Danmark
FOR ABONNENTER

I 2006 besøgte Folketingets indfødsretsudvalg asylcenter Kongelunden på Amager. Bagefter kaldte den konservative Henriette Kjær børnenes forhold for »rystende ringe og uværdige«, og det daværende medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Søren Krarup havde set nogle »ulykkelige, rodløse og utrygge drenge og piger«.

Men han mente, at det var forældrenes skyld.

»Forældrene blæser på Flygtningenævnets dom og dermed på den danske asyllovgivning. De prøver via pression at tiltvinge sig ophold i Danmark. Og de bruger deres børn i pressionen, for børnenes ulykke gør indtryk på omgivelserne«, skrev han i Kristeligt Dagblad.

Derefter skrev han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce