Annonce
Annonce
Opskrifter

Løgtærte

Ingredienser

Mørdej
250 g mel
170 g smør
1 lille æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand

Fyld:
2-3 løg
250 g emmentalerost
2 spsk. mel
4 æg
2,5 dl fløde
2,5 dl mælk
1 tsk. karry
lidt tabasco
salt, peber og muskat




Serveres bedst lunken.

Sådan gør du
Saml mørdejen som i de andre opskrifter, og lad den hvile.

Beklæd en springform med dejen. Skær osten i tern, bland den med melet, og fordel det hele over bunden. Pil løgene, og skær dem i skiver.

Skil løgringene fra halvdelen af løgene, og fordel dem mellem osteternene. Lad ringene fra det andet løg sidde sammen, og læg dem pænt oven på resten.

Bland æg, mælk og fløde med krydderierne, og hæld det over tærten. Bages ved 180 grader i cirka 45 minutter. Hvis den begynder at blive for brun på toppen, lægges et stykke folie over.

Server tærten lun med en frisk grøn salat.

Del link
Annoncer
Dit politiken