Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Hindbær- cheesecake

Gem til liste
Læs opskrifter med hindbær her
  1. Lav desserter med sommerbær

    De første portioner friske bær bør nydes naturel. Derefter er det tid for herlige desserter. Her er Prices favoritter. Se flere detaljer

  2. Rødgrød med fløde
  3. Hindbæris med mandel-cookies
  4. Bær i gele med råcreme

Ingredienser

Til 8-10 pers.

400 g hindbær
3 spsk. sukker – eller efter smag
500 g flødeost, evt. light
3 dl piskefløde
10 blade husblas
135 g sukker
vaniljesukker
1 lime (usprøjtet)
250 g digestivekiks
100 g smør



Sådan gør du:

Bræk kiksene i mindre stykker, kom dem i en foodprocessor og kør dem, indtil de er som ganske fint rasp. Smelt smørret, og bland det med de pulveriserede kiks.

Massen skal være som fugtigt sand, så tilsæt evt. lidt mere smeltet smør. Kom denne dej i en springform, pres den fast mod bunden og lidt op ad siderne. Sæt den koldt.

Kør hindbærrene til puré på foodprocessoren, og smag til med sukker. Passér massen gennem en sigte, så kernerne sies fra. Udblød 5 blade husblas i koldt vand, smelt dem forsigtigt i en gryde, mens der røres. Når den er kølet lidt af, blandes den smeltede husblas i hindbærpuréen.

Pisk flødeosten igennem med sukkeret samt saft og skal af 1 lime. Pisk fløden til let skum og vend den i ostemassen. Smag til med lidt vaniljesukker. Smelt resten af husblassen, og vend den grundigt i ostecremen. Når bunden har sat sig, kommes cremen i.

Læg derpå store skefulde af hindbærpuré rundt omkring oven på cremen og bland forsigtigt rundt med en kniv eller en lille ske. Der må gerne være striber af ren hindbær og ren creme. Gem lidt af hindbærpuréen og overtræk kagen med den.

Sæt kagen koldt i mindst et par timer.

PolitikenPlus
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb
  • Gourmetkassen 6 flasker Seks flasker gourmetvin fra Rosforth & Rosforth, når du rigtig skal forkæles. Kassen indeholder 1 champagne, 1 hvidvin, 3 rødevine og 1 dessrtvin. God fornøjelse!

    Pluspris 1.125 kr. Alm. pris 1.326 kr. Køb
  • Påskekarameller Skal årets påskeæg være karameller fra Gudhjem?

    Pluspris 456 kr. Alm. pris 537 kr. Køb
  • Dukkah kit Nyt til påskebordet: Prøv Dukkah - som tapas, snack eller tilbehør til æggene på påskebordet. Sendes fragtfrit fra Mill & Mortar helt frem til påske.

    Pluspris 114 kr. Alm. pris 134 kr. Køb