Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Topsvømmer: Landstræneren fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til

Paulus Wildeboer har hele tiden haft et trænerjob i Australien som mål, siger Rikke Møller Pedersen.

Gem til liste

Efter fire år som træner for de danske elitesvømmere og en skuffende medaljehøst ved OL i London stopper Paulus Wildeboer og tager imod jobbet som træner for de australske svømmere.

Det undrer ikke den danske elitesvømmer Rikke Møller Pedersen, der betegner jobbet i Australien som noget af det ypperste inden for svømmeverdenen.

»Det er et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Paulus har altid godt kunnet tænke sig at komme til Australien, og så var spørgsmålet bare, hvornår tilbuddet kom«, siger Rikke Møller Pedersen.

Paulus Wildeboer, som stopper med udgangen af januar næste år, nåede at være landstræner for de danske topsvømmere i fire år.

LÆS OGSÅPaulus Wildeboer stopper som svømmelandstræner

Efter et skuffende OL valgte Wildeboer ellers at forlænge sin kontrakt med Danmark i fire år, men nu tager han altså imod et job som træner for Swimming Queensland og Australian Swimming.

Rikke Møller Pedersen fortæller, at det kommer pludseligt og som en ubehagelig overraskelse, men at et trænerjob for de australske svømmere hele tiden har været et drømmemål for Wildeboer.

»Han har altid været opsat på at drive det til noget langt bedre. Han har nok tænkt, at han har gjort en forskel her, og at han gerne vil have nogle andre udfordringer«, siger hun.

LÆS OGSÅTræner-exit kan få Ottesen til at flytte til Australien

Direkte adspurgt om jobbet i Danmark blot var et skridt på vejen, svarer hun:

»Det ved jeg ikke, jeg tror ikke, at en person som Paulus tager imod et job, som han bare traver hen over, men det er fedt for ham, at han når sit mål«.

Den hollandske træner har betydet meget for dansk svømning, mener hun, og ærgrer sig på Danmarks vegne, fordi det er et stort tab for idrætten.

»Han har været god til at skabe elitementalitet og til at udvikle mig, selvom jeg ikke selv har kunnet se forbedringen«.

»Han har været rigtig god til at få skabt et miljø, hvor man har kunne se målet, selvom det måske lå langt væk«, siger Rikke Møller Pedersen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere