Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Riis og Co. erobrer første førertrøje efter Contador-dommen

Team Saxo Banks japaner Takashi Miyazawa strøg til tops i Tour de Taiwan.

Gem til liste
Team Saxo Banks deltagelse i Tour de Taiwan som eneste mandskab med WorldTour status er foreløbig blevet belønnet med den første førertrøje i tiden efter den spanske superstjerne Alberto Contadors ufrivillige farvel.

Contador nåede at ligge nr. 1 en enkelt dag i årets Tour de San Luis i januar, men ifølge kendelsen fra den internationale sportsdomstol CAS, er alle hans resultater opnået efter den famøse dopingprøve under Tour de France i juli 2010 slettet.

Derfor er den japanske veteran Takashi Miyazawa den første Saxo Bank-rytter, der officielt har indtaget førstepladsen i et etapeløbsklassement i denne sæson, efter at han strøg til tops i kølvandet på dagens anden etape i Taiwan.

Atter med i det afgørende udbrud
Den 34-årige Miyazawa kom op til sæsonen lidt overraskende på lønningslisten hos Bjarne Riis, efter at 2011 at have kørt for Farnese Vini.

Japaneren var for anden etape i træk med i det afgørende udbrud på de 131 km fra New Taipei City til Linshanbi, men ligesom i går kunne han ikke hævde sig i spurten om sejren.

Miyazawa blev nr. 5 i samme tid som vinderen, den asiatiske mester Kam-Po Wong (Team Hongkong), og mellem de to placerede sig tyskeren Dirk Müller (Nutrixxion), hollænderen Floris Goesinen (Drapac) og italieneren Antonio Parinello (Androni Giocattoli).

Har et forspring på seks sekunder
Australieren Rhys Pollock (Drapac) og Taiji Nishitano fra det japanske landshold deltog også i offensiven, men satte i finalen henholdsvis fem og syv sekunder til.

Det betyder, at Takashi Miyazawa fører klassementet med seks sekunder til både Pollock og Wong, mens Müller på fjerdepladsen er 10 sekunder efter.

Japaneren har i øvrigt gode minder fra Tour de Taiwan, idet han vandt to etaper i løbet i 2010, da han repræsenterede Team Nippo.

Saxo Banks australier nr. 9
Dagens udbrud holdt hjem med 42 sekunder til den første store gruppe på knap 45 mand, og her blev Team Saxo Banks australier Jonathan Cantwell kun overtrumfet af italieneren Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) og noteredes således som nr. 9 på etapen.

Saxo Bank havde også ukraineren Volodomyr Gustov og argentineren Lucas Sebastian Haedo med i det felt, mens Christopher Juul-Jensen fulgte lidt længere bagude med et minus på 2.41 minutter.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere