Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCK-anfører om guld: Skal falde i niveau før det kikser

Lars Jacobsen erkender, at FC København skal underpræstere i foråret for at miste forspringet i Superligaen.

Gem til liste

FC København er med et forspring på 12 point til de nærmeste forfølgere fra FC Nordsjælland allerede inden forårets 13 spillerunder tæt på at sikre sig det danske mesterskab.

FCK-anfører Lars Jacobsen erkender da også, at meget skal gå galt for københavnerne.

»Det vil være en skuffelse, hvis det går galt, men derfra til at sige, at det er overstået, der er langt. Vi skal præstere på et lavere niveau end normalt, hvis det skal kikse. Men der er sket masser af ting i fodboldhistorien, der er vildere end det«, mener Lars Jacobsen efter søndagens 4-1-sejr over de nærmeste forfølgere, mestrene fra FC Nordsjælland.

LÆS OGSÅFC København i særklasse slår et hul på 12 point

FCK har nu vundet sæsonens to første møder med FCN, som voldte københavnerne store problemer i sidste sæson.

Lars Jacobsen afslører, at værterne i Parken havde en klar idé om, hvordan de skulle få point mod gæsterne fra Farum.

»Vi skabte mange chancer i dag, og tidligt i kampen var vi farlige, når vi slog bolden ind i boksen. Rent højdemæssigt er FCN os underlegne. Jo mere vi kunne få bolden ind i boksen, jo bedre«, siger anføreren.

Nogle helvedes nakkemuskler
Lars Jacobsen lagde i starten af anden halvleg op til FCK's 3-0-mål, da han headede bolden ind i feltet. Her droppede FCN-keeper Jesper Hansen fælt, da han ikke fik grebet bolden, som Cesar Santin kunne heade i mål.

»Man skal ikke undervurdere den kraft, jeg får sat i det hovedstød. Den er ikke sjovt at have med at gøre, når jeg først får spændt nakkemusklerne«, siger Lars Jacobsen med et grin og bliver straks mere alvorlig.

»Det er klart, at den tager Jesper normalt. Vi sætter et hårdt pres på dødboldene, og han har ikke så mange forsvarsspillere, der kan hjælpe ham i de situationer. Dér har vi nogle store drenge, og det er svært for ham«, mener Lars Jacobsen.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere