Gigantiske bål i gaderne og ødelæggeles af butikker og biler i Hamburg under sommerens topmøde.
Foto: Daniel Bockwoldt/AP

Gigantiske bål i gaderne og ødelæggeles af butikker og biler i Hamburg under sommerens topmøde.

Internationalt

Tysk politi gennemfører kæmpe razzia mod venstreradikale efter voldsomme gadekampe ved G20-topmøde

Langvarig efterforskning mod autonomt miljø efter G20-topmødet i sommer førte til aktionen i dag

Internationalt
FOR ABONNENTER

I uger og måneder blev der planlagt i arbejdsgrupper. Rundt omkring på strategiske steder blev små lagre af forklædning, sort tøj og heftigt fyrværkeri lagt klar og kontakter fra hele verden inviteret. Så var den radikale del af den tyske venstrefløj klar til at byde verdens mægtigste ledere velkommen til G20-mødet i Hamburg

Rundt omkring træffet for de rigeste landes ledere, EU og venner i byens enorme messecenter 7. og 8. juli i år, foregik nogle af de mest voldsomme gadekampe og hærværksaktioner, Tyskland har oplevet i nyere tid.

Lige siden har det en særkommando på 170 betjente under ledelse af politiet i Hamburg og med det aktivistinspirerede navn 'Schwarzer Block' (Sorte Blok) efterforsket de heftige dage og nætter. I morges rykkede næsten 600 betjente så til razziaer på 25 adresser i 8 tyske delstater for at sikre beviser og afsløre den venstreradikale planlægning.

»Det handlede for os om at komme så tæt på den ledende kerne af den autonome scene, som vi nogensinde har været«, forklarede Hamburgs politichef, Ralf Martin Meyer, på et pressemøde i middags.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce