0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bæredygtigt Landbrug organiserer usmagelig personhetz

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Udlevering af personfølsomme oplysninger om privatøkonomi og privatadresse i en direkte masseopfordring til at grave »belastende« informationer frem om en person er normalt noget, vi forbinder med lyssky virksomhed i bananrepublikker eller ekstremistiske hjemmesider på en fanatisk yderfløj.

Men dette er ikke desto mindre, hvad den store landbrugslobbyorganisation med navnet Bæredygtigt Landbrug betjener sig af i en ualmindelig usmagelig masse-opfordring til medlemmer om at gå efter forfatter og miljødebattør Kjeld Hansen. I en medlems-meddelelse dateret den 9. maj 2011, og som på forsiden er forsynet med det, der formodentlig er afsendernavnet, foreningens direktør Vagn Lundsteen, opfordres til at danne selvstyrende regionalgrupper, der skal »værne om landbrugets gode navn og rygte«.

Af en omtale i Maskinbladet fremgår det, at protestorganisationen Bæredygtigt Landbrug har ca. 1.700 medlemmer og bl.a. har tilknyttet Mads Christian Espensen, direktør i JKL Group, der rådgiver i public affairs og strategisk kommunikation, samt tidligere redaktør på Maskinbladet, Niels Damsgaard Hansen, der hjælper med pressemeddelelser og anden information.

Den overordnede opfordring i meddelelsen går på at »forfølge dem, der forfølger os«, og som illustrativt eksempel fremhæves »landbrugshader no. 1 Kjeld Hansen« (hvilket er noget selvmodsigende, al den stund at Kjeld Hansen selv driver et landbrug).

Kjeld Hansen er bl.a. forfatter til Det tabte land, for hvilken han modtog Dansk Forfatterforenings Fagbogspris i 2008. Han er en skarp kritiker af de landbrug og den miljøpolitik, der underprioriterer natur- og miljøhensyn, og har skrevet en lang række debatindlæg og kronikker, som ikke har gjort ham til landbrugsorganisatioernes bedste ven.

Derfor er der i og for sig heller intet odiøst i, at en lobbyorganisation for landbruget lader sin kritik komme til udtryk og opfordrer sine medlemmer til det samme - men organisationen Bæredygtigt Landbrug går langt, langt ud over dette i deres skrivelse.

Her er, hvad man kan læse (jeg har fjernet personfølsomme oplysninger):Jeg har oprigtig talt sjældent set en mere ubehagelig organisering af klapjagt på en person. »Kender vi nogen, der bor i nærheden?« Hvad i alverden er hensigten med en sådan forespørgsel? En slet skjult opfordring til et 'besøg' på Kjeld Hansens ejendom?

Her er, hvad jeg vil opfordre journalister, privatpersoner og andre til at spørge Bæredygtigt Landbrug om – eller i det mindste fundere over:

- Hvorfor er det relevant at spørge: »Kender vi nogen, der bor i nærheden?«

- Hvorfor udleverer Bæredygtigt Landbrug Kjeld Hansens adresse og matrikelnummer? Hvorfor oplyse ejendomsværdi?

- Kan man ikke imødegå Kjeld Hansens skriverier ved at gå efter bolden med saglige argumenter i stedet for at gå efter manden og efterlyse »belastende« oplysninger?

APROPOS

> Liberal Alliance køber landbrugspolitik af landbruget

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter