Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Rasmus Jarlov
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvorfor skal vi overvåges, hvis vi ikke har noget at skjule?

Vores privatliv skal ikke invaderes af staten.

Rasmus Jarlov
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I kølvandet på terrorangrebet har det vrimlet med politiske forslag om mere overvågning af danskerne. Især Dansk Folkeparti har været på banen med dette krav, ligesom de tidligere har foreslået, at alle danskere skal have registreret deres DNA ved fødslen.

Her ser vi forskellen på Dansk Folkeparti og vi andre mere frihedsorienterede borgerlige partier.

Som konservativ er jeg godt nok fuldstændig enig med Dansk Folkeparti i, at vi skal skærme Danmark af fra ekstremisme. Udlændingepolitikken skal strammes gevaldigt op, så kriminelle smides ud, og vi holder op med at give permanent ophold til store antal mennesker, som vi ved ikke kommer til at falde godt til i Danmark.

Den danske stat skal ikke udstede en masse rettigheder i Danmark til udlændinge. Ingen udefra har et krav på at kunne slå sig ned i vores land. Det er noget, vi kan give lov til, hvis vi finder det hensigtsmæssigt. Derfor burde vi eksempelvis afvise enhver, som PET mistænker for at være religiøs fundamentalist, og vi burde sikre, at flygtninge før eller siden kommer hjem igen i stedet for at give dem permanent ophold i Danmark. (Så kunne vi i øvrigt også hjælpe langt flere).

Det vil på lang sigt smadre vores trygge, tillidsfulde og sammenhængende samfund, at vi på den måde importerer en etnisk underklasse og dermed skaber et etnisk opdelt klassesamfund

Vi skal ikke være verdens socialkontor. Det er ikke en løsning på verdens problemer. Det vil på lang sigt smadre vores trygge, tillidsfulde og sammenhængende samfund, at vi på den måde importerer en etnisk underklasse og dermed skaber et etnisk opdelt klassesamfund. Det samfund burde ingen ønske sig. Så nej tak herfra til flere mennesker, end vi kan integrere. Det er for naivt og skadeligt.

LÆS JOHANNE SCHMIDT

Men når det kommer til danskernes frihedsrettigheder i deres eget land, vil jeg som konservativ ikke være med til at udsætte danskerne for en masse ubehageligheder og indføre et overvågningssamfund, fordi to mennesker er blevet slået ihjel. Truslen er alvorlig. Men for det første er vores land ikke truet af undergang endnu. Hvis vi skal indføre et overvågningssamfund pga. to dødsfald, hvad vil politikerne så foreslå den dag, der sker noget værre?

For det andet er der ikke ret meget, der tyder på, at mere overvågning ville have forhindret terrorangrebet. Morderen blev fanget allerede med den eksisterende overvågning. Politiet vidste udmærket, hvem han var. Hvorfor skal der så være endnu mere overvågning? Det virker ubegrundet.

Overvågning er ikke uden omkostninger. Det er krænkende, at nogen skal følge med i vores færden, og der er stor fare for misbrug. Når overvågningsdata eksisterer, vil det blive misbrugt.

LÆS DEBAT

Se blot på Se & Hør-skandalen, hvor kreditkortinformationer om kendte mennesker blev misbrugt og solgt videre. I denne sag var det en privat virksomhed, der tilsyneladende havde en læk. Men heller ikke staten bør have for mange data om borgerne. Det er en for stor tillid at vise staten, at ville give den total viden om, hvad borgerne foretager sig.

Folk, der ønsker mere overvågning, argumenterer normalt med, at man ikke har noget at frygte, hvis man ikke har noget at skjule. Folk, der argumenterer sådan, burde gå foran og opstille et kamera i deres soveværelse.

Vi har alle noget at skjule. Ikke nødvendigvis noget ulovligt. Men vores privatliv skal ikke invaderes af staten. Hvis man ikke har noget at skjule, hvorfor skal man så straffes med at blive overvåget?

Overvågning skal bruges taktisk på særlige risikopunkter som eksempelvis de jødiske institutioner, hvor det i den grad er påkrævet. Men vi skal ikke generelt have øget overvågningen i Danmark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden