Jeg er født, opvokset og bosiddende på Nørrebro.
Min far er kurder fra Tyrkiet, og min mor er dansk. Som en af de få (måske den eneste) politikere har jeg derfor både dansk og anden etnisk baggrund og mulighed for at se mange af de integrationsproblemer, der er i Danmark, fra begge sider.
Jeg har derfor tit undret mig over måden, hvorpå racisme- og diskriminationsdebatten bliver ført herhjemme – eller ikke bliver ført på.
Der er generelt en hyppig opfattelse, at racisme og intolerance altid er rettet fra majoriteten i et samfund mod minoriteten. Tit forekommer der historier om etniske minoriteter, der diskrimineres, udsættes for nedladende tilråb osv. Jeg er ikke i tvivl om, at disse episoder er rigtige, og at vi som samfund skal gøre alt for at bekæmpe racistisk chikane og diskrimination.
Alle folk med anden etnisk baggrund skal selvfølgelig behandles ordentligt. Men hvordan ser det ud, når vi taler om 'omvendt racisme' Altså hvor det er folk med anden etnisk baggrund, der er racistiske over for danskere? Jeg vil mene, at det er muligt at føre dokumentation for, at det står ret slemt til.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar