Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Debat

Løkke manipulerede med medierne

Medierne vil gerne fremhæve sig selv som vagthunde, men det seneste døgn udstiller dem som naive.

Debat

Løkkes forbliven på formandsposten bygger slet og ret på kynisk mediemanipulation og magtspil. Løkke havde som formand på forhånd sørget for, at hoved-bestyrelsesmødet opdeltes i to dele: først diskussion af den seneste bilagssag, dernæst de politiske konsekvenser heraf.

Forud for det første punkt lader Løkke og hans nærmeste sive til medierne, at »Løkke vil trække sig«.

LÆS PETER MOGENSENS KOMMENTAR

Som et resultat heraf dæmper oppositionen i Venstre kritikken af bilagssagen i forventning om, at Løkke senere »jo alligevel vil trække sig«.

Hovedbestyrelsen accepterer derfor Løkkes redegørelse om, at »alt er foregået efter bogen« i bilagssagen = en frifindelse af Løkke. Man tror, at Løkke bare vil redde sit eftermæle.

Da de politiske konsekvenser skal diskuteres, lader Løkke dernæst sive til Politiken, at han alligevel vil kæmpe og blive på formandsposten. Hermed mobiliseres nu Løkkes støtter, og samtidig må oppositionen se i øjnene, at de selv lige har været med til at frikende ham.

Endelig sættes oppositionens formandshåb Kristian Jensen skakmat med en knibtangsmanøvre: Han trues – igen via medierne – med et kampvalg mod Søren Gade.

Hermed splittes samtidig især den jyske opposition mod Løkke, hvor Søren Gade er populær. Og samtidig lokkes Kristian Jensen modsat med et tilbud om en aftale med Løkke om mere magt – men stadig som næstformand. Og Jensen falder til patten. Dermed har oppositionen både frikendt Løkke og opgivet at stille et alternativ til ham. Spillet er tabt.

Medierne vil gerne fremhæve sig selv som vagthunde, men det seneste døgn udstiller dem som naive og ukritiske i deres jagt på at komme først med ’nyheder’.

Først og fremmest har hele sagen ikke blot afsløret Løkke som moralsk anløben, men også som en kynisk manipulator, der uden skrupler benytter spin og magtspil for at fremme sig selv.

De, der udtrykker beundring for Løkkes ’politiske talent’, burde være foruroliget over, hvad han kan tænkes i stand til, hvis han igen bliver statsminister.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce