Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritikken af Esben Lunde lugter lidt af berufsverbot

En minister må godt være kristen, men ikke for alvor religiøst troende.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I eventyret ’Lille Claus og store Claus’ skildrer H.C. Andersen en stakkels bedraget bondemand, som ikke kan tåle at se degne. Vi ved nok hvorfor og er med Andersen og bondemanden forargede over degnens ugudelige – læs: utugtige – leben.

Nu har vi fået en uddannelses- og forskningsminister, som i nogles øjne kan synes lovlig degneagtig, men ikke på den uartige måde.

Tværtimod fremstår han som et ærligt og på mange måder sympatisk menneske. Han siger tilmed, at han er kristen, og netop det er grunden til, at mange ikke kan tåle at se ham.

Kristen må man godt være, sådan i almindelig forstand med behørig respekt for vores kultur og de smukke kirkebygninger, men en forskningsminister, der for alvor er religiøst troende og kun har en betinget og ikke-fundamentalistisk tro på videnskaben, det går altså ikke.

Forsøget på at nedvurdere ham alene på hans – tilmed erklærede private – tro og fortidige synder smager ikke meget af vor højt besungne tanke- og trosfrihed

Som mange andre renfærdige forsøger Politiken i en helsidesartikel at finde belæg for anklager om Esben Lunde Larsens mulige fiflerier med sit videnskabelige cv, men kommer til kort, da manden tilsyneladende har rent mel i posen. Tilmed har han været klog nok til at have al fornøden dokumentation parat.

Heldigvis finder man en historie om, at manden i sin ungdoms overdrevet moralske skråsikkerhed har fravalgt en præst, der lod sig skille: Der ser man, hvilken idiot han har været (men hvem har ikke det?).

LÆS MERE

Man kan undre sig over Lundes politiske tilhørsforhold og tankegods og bekæmpe det på demokratisk vis, men forsøget på at nedvurdere ham alene på hans – tilmed erklærede private – tro og fortidige synder smager ikke meget af vor højt besungne tanke- og trosfrihed, men leder tanken hen på ganske anderledes ubehagelige fænomener som sindelagskontrol og berufsverbot.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste du skal gøre er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden