Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu rejser en ny klasse sig

Der er skrigende behov for en ny bevægelse, der vil organisere den vildt voksende gruppe af mennesker, som rykker ud og ind af midlertidige jobs og lever på kanten af samfundet, mener den britiske forfatter og økonom Guy Standing.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Globaliseringen har skabt et skred på arbejdsmarkedet og en helt ny samfundsklasse: prækariatet. Vi taler om mennesker, som rykker ud og ind af midlertidige jobs, og som bliver presset mere og mere på rettigheder og løn. Klassen består af personer fra den gamle arbejderklasse, af indvandrere og af unge akademikere, der ikke kan regne med at få et job med fast løn, sociale rettigheder og pension som forældregenerationen. De er ramt af eksistentiel utryghed. Lige nu ser de ikke sig selv som en klasse. Men det vil ændre sig. Min forventning er, at de inden for de næste fem år vil rejse sig i progressivt oprør. Bare vent!«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden