Foto: Thomas Borberg
Debat

Podcast: Røde Corbyn og blå May i intenst opløb

Labour-formanden Jeremy Corbyn har sat en stærk slutspurt ind i den britiske valgkamp. Bliv klogere på hovedtemaerne og perspektiverne i Kestlers Kaffeklub sammen med lektor i moderne britiske forhold og politik, Ole Helmersen, og Politikens tidligere EU-korrespondent Per Thiemann.

Debat

Mange troede, at valget i Storbritannien ville blive en ren 'walkover' for den konservative premierminister Theresa May. Men noget tyder på, at der i stedet bliver tale om en 'turnaorund' for Labourformand Jeremy Corbyn:

Den venstreorienterede vegetar og aktivist var før dømt ude, blev kaldt uduelig og alt for venstreorienteret. Men nu er vinden vendt. Selv om ingen regner med, at han kan vinde, ser det ud til, at han kan blive en større trussel for May i den kommende valgperiode end forventet.

»Han har vist sig at være en ægte poltiker, der er konsistent med sit budskab«, siger Ole Helmersen, lektor i moderne britisk politik ved Copenhagen Business School.

Han gæster sammen med Politikens tidligere EU-korrespondent Per Thiemann, som dækker Storbritannien tæt, i denne uge Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub. Emnet er selvfølgelig den britiske valgkamp og dens perspektiver for britisk politik og EU.

Under et år efter, briterne stemte Brexit, skal de nu afgøre, om det skal være den konservative premiereminister Theresa May eller Labour-udfordreren Jeremy Corbyn, der skal sidde ved forhandlingsbordet, når Storbritanniens udmeldelse af EU bliver forhandlet i Bruxelles.

Brexit er dog gledet lidt i baggrunden på den politiske dagsorden, hvor terrorangrebene i Manchester og London i den sidste fase har fyldt en del.

Ifølge Ole Helmersen, lektor i britiske forhold og politik på Copenhagen Business School, er det et spørgsmål, som kan påvirke Theresa Mays føring i meningsmålingerne:

»Theresa May har som indenrigsminister i de sidste seks år været med til at foretage store besparelser på politistyrken, og det har Labour brugt imod hende«, forklarer han.

Den britiske valgkamp har dog også drejet sig om mere traditionelle valgemner som arbejdspladser, uddannelse, det britiske sygevæsen The National Health Service (NHS) og økonomien. Og det er især i spørgsmålet om NHS, at Jeremy Corbyn vinder vælgere.

»Jeremy Corbyn har sagt, at her vil gå han meget hårdt til værks«, siger Per Thiemann.

Hvis Corbyn vinder posten som premiereminister vil han kæmpe for nationalisering af de britiske jernbaner og postvæsnet samt skatteforhøjelser for de rigste briter.

Lyt med her eller abonner i Itunes. Hent også gerne Politikens egen podcast-app i Itunes, hvor du kan få alle Politikens podcast samlet og gratis.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce