Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Thomas Borberg
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcast: Røde Corbyn og blå May i intenst opløb

Labour-formanden Jeremy Corbyn har sat en stærk slutspurt ind i den britiske valgkamp. Bliv klogere på hovedtemaerne og perspektiverne i Kestlers Kaffeklub sammen med lektor i moderne britiske forhold og politik, Ole Helmersen, og Politikens tidligere EU-korrespondent Per Thiemann.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange troede, at valget i Storbritannien ville blive en ren 'walkover' for den konservative premierminister Theresa May. Men noget tyder på, at der i stedet bliver tale om en 'turnaorund' for Labourformand Jeremy Corbyn:

Den venstreorienterede vegetar og aktivist var før dømt ude, blev kaldt uduelig og alt for venstreorienteret. Men nu er vinden vendt. Selv om ingen regner med, at han kan vinde, ser det ud til, at han kan blive en større trussel for May i den kommende valgperiode end forventet.

»Han har vist sig at være en ægte poltiker, der er konsistent med sit budskab«, siger Ole Helmersen, lektor i moderne britisk politik ved Copenhagen Business School.

Han gæster sammen med Politikens tidligere EU-korrespondent Per Thiemann, som dækker Storbritannien tæt, i denne uge Politikens politiske podcast, Kestlers Kaffeklub. Emnet er selvfølgelig den britiske valgkamp og dens perspektiver for britisk politik og EU.

Under et år efter, briterne stemte Brexit, skal de nu afgøre, om det skal være den konservative premiereminister Theresa May eller Labour-udfordreren Jeremy Corbyn, der skal sidde ved forhandlingsbordet, når Storbritanniens udmeldelse af EU bliver forhandlet i Bruxelles.

Brexit er dog gledet lidt i baggrunden på den politiske dagsorden, hvor terrorangrebene i Manchester og London i den sidste fase har fyldt en del.

Ifølge Ole Helmersen, lektor i britiske forhold og politik på Copenhagen Business School, er det et spørgsmål, som kan påvirke Theresa Mays føring i meningsmålingerne:

»Theresa May har som indenrigsminister i de sidste seks år været med til at foretage store besparelser på politistyrken, og det har Labour brugt imod hende«, forklarer han.

Den britiske valgkamp har dog også drejet sig om mere traditionelle valgemner som arbejdspladser, uddannelse, det britiske sygevæsen The National Health Service (NHS) og økonomien. Og det er især i spørgsmålet om NHS, at Jeremy Corbyn vinder vælgere.

»Jeremy Corbyn har sagt, at her vil gå han meget hårdt til værks«, siger Per Thiemann.

Hvis Corbyn vinder posten som premiereminister vil han kæmpe for nationalisering af de britiske jernbaner og postvæsnet samt skatteforhøjelser for de rigste briter.

Lyt med her eller abonner i Itunes. Hent også gerne Politikens egen podcast-app i Itunes, hvor du kan få alle Politikens podcast samlet og gratis.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden