Flora Ghosh, direktør for organisationen LivaRehab.
Foto: Peter Klint

Flora Ghosh, direktør for organisationen LivaRehab.

Debat

Direktør: Hvad gør Politiken egentlig selv for at fremme ligestillingen på Folkemødet?

Politiken lever ikke selv op til jeres flotte ligestillingsambitioner, når der stort set kun var hvide mænd på scenen til årets Folkemøde. Men kvinder og brune er sådan set også folket.

Debat

Den 17. juni skrev Politiken, at mændene har langt mere taletid end kvinderne på Folkemødet. Igen i år er der mange flere mænd end kvinder til Folkemødets arrangementer.

En opgørelse fra Kvinfo viser, at kun 36,5 procent af alle debatdeltagerne på Folkemødet i år var kvinder. I paneldebatter med tre eller flere deltagere var der 213 paneler udelukkende med mænd mod 34 paneler udelukkende med kvinder, og kun 1,9 procent af deltagerne havde ikke vestlige baggrund.

Folkemødet kan gøres endnu mere mangfoldig og rummeligt, lyder det. Men hvordan går det så i Politikens egen baghave, på scenen i Gæstgiveren?

Politiken afviklede også i år deres debatter og arrangementer fra Gæstgiveren i Allinge fra torsdag til søndag. Her har jeg fundet kun en håndfuld kvindenavne blandt de optrædende.

Fra Politikens redaktion optrådte følgende kvinder i debatter, ifølge programmet: Mette Davidsen-Nielsen, Gudrun Marie Schmidt, Sandra Brovall og Camilla Stockmann. I alt fire kvinder fra Politikens egne rækker.

Det er dejligt, Politiken, at I sætter fokus på manglen på ligestilling til Folkemødet. Men det ville være dejligt, hvis I også nåede at feje for egen dør

Modsat var der 12 mænd fra redaktionen med i programmet: Olav Hergel, Anders Bækgaard, Christian Jensen, Per Michael Jespersen, Jes Stein Pedersen, Mads Zacho Teglskov, Jacob Fuglsang, Ole Rasmussen, Gorm Vølver, Lars Igum Rasmussen og Roald Als.

Dertil kommer alle paneldeltagerne, hvor mænd også var i overtal. Desuden var der tåkrummende få danskere med ikke-vestlig baggrund, der deltog i jeres arrangementer som paneldeltagere eller ordstyrere.

Det er dejligt, Politiken, at I sætter fokus på manglen på ligestilling til Folkemødet. Men det ville være dejligt, hvis I også nåede at feje for egen dør.

Politiken tager ligestilling alvorligt, og det bør også gælde jeres arrangementer under Folkemødet. Kvinder og brune er trods alt også 'folket', og for nylig meldte jeres chefredaktør Anne Mette Svane ud, at kvinder skal udgøre 50 procent af kilderne i avisen, mens etniske minoritetskilder skal op på 10 procent.

Hvis I udarbejder en statistik over deltagerne i jeres Folkemøde-arrangementer, så kan I selv se, hvor lidt taletid I giver os kvinder og etniske minoriteter. Og jeg vil ikke høre den gamle bagatellisering: Der findes ikke kvindelige og minoritets eksperter.

Vi er derude.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce