Her er det arrangementet 'Hævnens time' med kulturminister Mette Bock (LA) overfor kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen.
Foto: Finn Frandsen

Her er det arrangementet 'Hævnens time' med kulturminister Mette Bock (LA) overfor kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen.

Debat

Politikens kulturredaktør svarer på ligestillingskritik: Hos Politiken har mændene ikke meget mere at skulle have sagt

Der var omtrent lige mange mænd og kvinder på Politikens scener til årets Folkemøde.

Debat

Det er rimeligt at kritisere Politiken og andre medier for at tegne et skævt billede af Danmark igennem vores kildevalg. I forhold til befolkningssammensætningen har vi en klar overrepræsentation af hvide, højtuddannede mænd. Det er en ren tilståelsessag, som Politiken arbejder på at ændre.

Flora Ghosh anklager i et debatindlæg Politiken for heller ikke at leve op til vores ligestillingsambitioner på årets Folkemøde. Hun opfordrer Politiken til at udarbejde en statistik over repræsentationen på vores egne scener. Det gør vi gerne.

Politiken har haft 79 kvinder og 90 mænd på Politikens scener på Gæstgiveren i Allinge, altså 47 procent kvinder. Debatter og samtaler på begge Politikens scener blev styret af 18 kvinder og 18 mænd.

Der var en klar overrepræsentation af kvinder i Politikens tilløbsstykke af et musikprogram. Af frontfigurerne var 20 kvinder og 11 mænd. I blandt de kvindelige solister var Medina, HUN SOLO, Velvet Volume, Pernille Rosendahl, Chinah og Annika Aakjær.

Der var en klar overrepræsentation af kvinder i Politikens tilløbsstykke af et musikprogram

Vi havde kun klar overrepræsentation af sjove mænd. 9 mænd og 4 kvinder var på scenen i forbindelse med quizzer og satire. Men også i denne kategori var et af det mest markante indslag kvindeligt - den unge satiriker og digter Veronika Katinka Martzen.

Politiken har faktisk gjort sig ekstra umage i år for at afholde mangfoldige arrangementer på begge vores scener. For eksempel gennem ’Ukendte fortællinger’ med unge, vi sjældent hører i medierne, og et indslag på store scene med tre seje tosprogede unge kvinder sætte positivt fokus på evnen til at tale flere sprog.

Hvad angår repræsentation på egne scener, er der er hverken basis for at bagatellisere eller beklage Politikens bidrag til ligestillingen på Folkemødet i år.

Sådan gjorde vi:

Vi har lavet en optælling af alle, der i løbet af Folkemødet har optrådt på vores scener og noteret, om personen var mand eller kvinde. Således har vi fjernet personer, som var forhindret i at deltage. I metoden tæller en person med for hver gang, personen modererer en debat eller deltager i et arrangement. Politikens værtspar på scenen er dog kun talt med én gang, selvom de var på scenen flere gange i løbet af dagen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce