0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Peter Skaarup: Vi sparer også penge ved at afskære fængselsindsatte fra ny kriminalitet - medtag det i regnestykket over, hvad højere straffe koster

Når vi i Dansk Folkeparti ved tidligere lejligheder har foreslået skærpede straffe, får vi at vide fra regeringen, at sådan et forslag koster mange penge og belaster samfundsøkonomien.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her midt i forhandlingerne om næste års finanslov kan det undre, at regeringen ikke er leveringsdygtig i beregninger af, hvor meget statskassen faktisk sparer, hvis kriminelle sidder længere tid i fængsel.

Dansk Folkeparti har i årevis foreslået at sætte straffen for vold og grov kriminalitet op. Vi synes generelt, at der straffes alt for mildt, og længere straffe er ét af de værktøjer, vi bør tage i anvendelse over for blandt andet bandekriminelle.

Et længere fængselsophold bør ikke kun ses som en udgift for samfundet, men nærmere som en besparelse, når det reelle regnestykke gøres op

Derfor hilser vi det også velkommen, at regeringen i sit finanslovsudspil vil bruge 65 mio. kr. til højere straffe. Men når Dansk Folkeparti ved tidligere lejligheder har foreslået skærpede straffe, får vi at vide fra regeringen, at sådan et forslag koster mange penge og belaster samfundsøkonomien.

Vi er selvfølgelig klar over, at der er en udgift til drift af fængselsceller og til at have fængselsbetjente på vagt. Men vi mener samtidig, at det i de nationaløkonomiske beregninger bør medregnes, hvad længere fængselsstraffe betyder i besparelser for samfundsøkonomien. For når de kriminelle sidder længere tid i fængslet, begår de ikke ny kriminalitet, som belaster samfundets udgifter i negativ retning. Så et længere fængselsophold bør ikke kun ses som en udgift for samfundet, men nærmere som en besparelse, når det reelle regnestykke gøres op.

Det paradoksale er, at regeringen er ualmindelig hurtig til at levere udregninger og konsekvensberegninger, der favoriserer regeringens udspil, f.eks. når det handler om skattelettelser og bilafgifter. Men desværre gør det samme sig ikke gældende, når det drejer sig om at sætte straffene op.

Så ser regeringen kun udgiften, ikke besparelsen. Det må vi have lavet om på.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage