Robuste medarbejdere er et hit. Danmark har brug for robuste pædagoger, sygeplejersker og sosu-assistenter.
Det indtryk efterlades man med, når man læser stillingsannoncer igennem på en lang række jobportaler, hvor begrebet ofte fremtræder. Deri ligger der en implicit forventning om, at medarbejdere er villige til at underkaste sig ledelsens mindste instruks, at loyalitet til arbejdspladsen handler om at tie problemer ihjel, at stress er et individuelt problem og et tegn på, at man ikke kan klare mosten. Det mener Ole Fogh Kirkeby, som er professor i ledelsesfilosofi på CBS og aktuel med bogen ’Robusthed, skrøbelighed og det generøse lederskab’. Her analyserer han konsekvenserne af begrebet på baggrund af mange års erfaring med undervisning af offentligt ansatte og mellemledere.
Den stigende efterspørgsel på robusthed kan få enorme konsekvenser for den velfærdsstat, vi kender, og den produktivitet, der er en forudsætning for velfærden, fortæller han.
»Når man fremhæver robusthed som et ideal, så smider vi det vigtigste ud med badevandet. Sensitivitet, kreativiteten og empatien. Altså forståelsen for andre mennesker. Det er det gode arbejdsmiljø, men også de rigtig innovative kræfter, som smides ud«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar