0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er ikke nyt, at Thulesen Dahl tager et obskurt hjørne af den internationale dagsorden og fordrejer den. Det nye er, at Mette Frederiksen er med

Socialdemokratiets formand skaber pludselig tvivl om en helt central søjle i dansk udenrigspolitik, nemlig at vi støtter op om det multilaterale samarbejde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I dansk politik forpasser ingen muligheden for at anfægte modstanderens strammertroværdighed, skriver kommentator Noa Redington. Foto: Jens Dresling

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fred være med finansloven for 2019. Den er plus/minus et par milliarder, som den ville se ud, hvis vi havde en anden regering. Sådan da. Men tillykke til dem, der får. Og bedre held næste år til dem, der ikke gør.

I råderummets tidsalder bliver der næsten kun skudt med løst krudt. Nej, ugens vigtigste spørgsmål er, hvor langt Socialdemokratiet vil gå for at udmanøvrere regeringen på udlændingepolitikken?

Nu er Thulesen Dahl og Frederiksen ikke de eneste, som udtrykker skepsis over pagtens påståede glidebane. Det samme gør lande som Ungarn, Bulgarien, Estland, Polen, Slovakiet og Østrig. Og nå ja, Donald Trumps USA

I Folketingets spørgetime i tirsdags blev statsministeren presset på to markante områder.

Venstre om og højre om.

Først gik Socialdemokratiets formand Frederiksen i flæsket på Løkke. Hvorfor udviser regeringen ikke udlændinge uden opholdsgrundlag i Danmark, altså afviste asylansøgere og kriminelle?

Mumle, mumle. Lød svaret. Det har aldrig været svært for Løkke at tale sort.

Men da Frederiksen pressede statsministeren konkret på rigtigheden af udvisningen af den 13-årige pige Atcharapan Yaungyai, bedre kendt som Mint, blev stemningen sur.

En ting er, at de radikale er rystede over børns faktiske forhold i den udlændingepolitiske industri.

Det er vel nærmest en del af Inger Støjbergs KPI (Key Performance Index) at få blodtrykket op hos rullekravesegmentet, og det kan håndteres. Men sagen om Mint er i løbet af efteråret gået fra irriterende enkeltsag til storpolitik, fordi Dansk Folkepartis frontmand, Kristian Thulesen Dahl, har besluttet at flytte julemanden fra Nordpolen til Thyregod.

Selvfølgelig er der plads til Mint i Danmark. Selv efter paradigmeskiftet. Den momentane mildhed løsnede for socialdemokraternes selvpåførte strammerkompleks, og i tirsdags udstak Frederiksen det, man vel må kalde en garanti til Mint og ligestillede om, at hun som statsminister nok skal finde en vej for dem. Godt for den unge pige og hendes familie i Køge. Men også tankevækkende, at Socialdemokratiets formand vælger at gå ind i en enkeltsag, vel vidende, at hun om få måneder kan have fornøjelsen af at sidde med ansvaret.