Debat

En god dag for kæledyr og en dårlig dag for Boo-tilbedere

Debat

En god dag for ...

Kæledyr. Der er unægtelig sket en del, siden den kristne filosof Thomas Aquinas (1225-74) argumenterede for, at der findes et naturligt hierarki, hvorefter dyr skal tjene mennesker. Der er blandt andet kommet fokus på dyrevelfærd, ogm nå ja, så blev ikke mindre end 15.000 hunde, katte, fugle og andre kæledyr forleden velsignet i Madrid på helgen Sankt Antons dag. Den katolske præst Angel Garcia, der velsignede hvert enkelt kræ, siger til Reuters, at traditionen skyldes, at »Sankt Anton bekymrede sig meget om hunde og forladte dyr og gik op i at helbrede dem og give dem mad«. Blandt de fremmødte var Maria Diaz, som ifølge Reuters måtte berolige hunden Rita før ceremonien: »Sankt Anton velsigner dig. Ryst ikke«. Amen!

En dårlig dag for ...

Boo-tilbedere. Der er så sandelig også sket noget, siden den franske filosof René Descartes (1596-1650) argumenterede for, at dyr ingen bevidsthed har og derfor ikke har interesser eller behov, der skal tilgodeses. I dag ville budskabet med garanti have skaffet ham en shitstorm på halsen fra de 16 millioner mennesker, der på Facebook har fulgt hunden Boo, og som ifølge flere internationale nyhedsmedier har været i sorg over Boos død i den forgangne weekend. Ifølge Boos ejer havde han udvist tegn på hjerteproblemer, siden hans bedste ven og storebror, Buddy, døde i september 2017. »Vi tror i bogstaveligste forstand, at hans hjerte bristede, da Buddy forlod os«, skriver ejeren på Boos officielle facebookside. Angiveligt var Boos yndlingsfarve pink. Boo blev 12 år.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce