Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for kæledyr og en dårlig dag for Boo-tilbedere

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Kæledyr. Der er unægtelig sket en del, siden den kristne filosof Thomas Aquinas (1225-74) argumenterede for, at der findes et naturligt hierarki, hvorefter dyr skal tjene mennesker. Der er blandt andet kommet fokus på dyrevelfærd, ogm nå ja, så blev ikke mindre end 15.000 hunde, katte, fugle og andre kæledyr forleden velsignet i Madrid på helgen Sankt Antons dag. Den katolske præst Angel Garcia, der velsignede hvert enkelt kræ, siger til Reuters, at traditionen skyldes, at »Sankt Anton bekymrede sig meget om hunde og forladte dyr og gik op i at helbrede dem og give dem mad«. Blandt de fremmødte var Maria Diaz, som ifølge Reuters måtte berolige hunden Rita før ceremonien: »Sankt Anton velsigner dig. Ryst ikke«. Amen!

En dårlig dag for ...

Boo-tilbedere. Der er så sandelig også sket noget, siden den franske filosof René Descartes (1596-1650) argumenterede for, at dyr ingen bevidsthed har og derfor ikke har interesser eller behov, der skal tilgodeses. I dag ville budskabet med garanti have skaffet ham en shitstorm på halsen fra de 16 millioner mennesker, der på Facebook har fulgt hunden Boo, og som ifølge flere internationale nyhedsmedier har været i sorg over Boos død i den forgangne weekend. Ifølge Boos ejer havde han udvist tegn på hjerteproblemer, siden hans bedste ven og storebror, Buddy, døde i september 2017. »Vi tror i bogstaveligste forstand, at hans hjerte bristede, da Buddy forlod os«, skriver ejeren på Boos officielle facebookside. Angiveligt var Boos yndlingsfarve pink. Boo blev 12 år.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden