Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Martin Møller Boje Rasmussen har skrevet en bog om dansk politik - og om hvordan moderne politikere kan lære af Machiavelli, når de skal forsvare konkurrencestaten. Martin Møller Boje Rasmussen, der er postdoc ved statskundskab på KU.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filosof: »Åh, hvor jeg savner, at vores politikere åbent anerkender, at det er et fantastisk samfund, vi har bygget op«

Politikerne skal smøge ærmerne op og gå i krig for den danske variant af konkurrencestaten. Den skal hele tiden udvikles, og det bliver den ved, at politikerne aktivt og ideologisk anviser nye løsninger på fremtidens problemer, mener samfundsforsker Martin Møller Boje Rasmussen, der er aktuel med en selvhjælpsbog til kommende statsministre.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den danske samfundsmodel er måske den stærkeste og mest robuste, der nogensinde har eksisteret noget sted på kloden. Det er en unik konkurrencestat, der på sjælden vis kombinerer stærk konkurrenceevne og høj produktivitet med tårnhøje skatter og et velfærdsniveau, som de fleste andre lande må kigge langt efter. Det bør danske politikere være langt bedre til at fortælle vælgerne, der ellers har en farlig tendens til at fokusere på alle de problemer, der altid ligger lige for næsen.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden