Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Jørn Villumsen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


17-årig blogger: Vores drukkultur er syg

Blogger Thomas Korsgaard og studerende Caroline Stage debaterer unges drukkultur.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Vi har sikkert begge hørt den der med, at ’man kan godt have det sjovt uden alkohol’. Årtiets største løgn – hvis du spørger den danske ungdom – officielle europamestre i druk – og resten af det danske samfund for den sags skyld. Se bare på festlighederne i Prag! Vi fester sikkert også begge løs de fleste weekender. Det er herligt. Men det er også bekymrende. For når danske unge drikker så meget, som de gør, tyder det på, at vores alkoholkultur er gået over gevind. Har man sagt hygge, har man også sagt alkohol, og der er ekstrem alkoholfiksering i Danmark. De fleste unge får deres alkoholdebut som 13-14-årige. Den massive fokusering på alkohol i vores samfund gør det til noget spændende, der skal prøves hurtigst muligt. Vi rykker grænserne endeløst med vores drukkultur. Jeg tror, at man skal satse på at få udskudt debutalderen nogle år i første omgang med nogle initiativer, der sætter nye toner for, hvordan vi ser på alkohol. Fjern alkoholreklamerne i det offentlige rum, som man har fjernet tobaksreklamerne, diskutér alkoholkultur med elever og forældre i 7. og 8. klasse og få på den måde bugt med den skæve alkoholkultur. Ellers tror jeg, vi ender med nogle samfundsmæssigt kolossale tømmermænd«.

Mvh.
Thomas

LÆS OGSÅ

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden