Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

farvel. Manu Sareen (R), Özlem Cekic, Fatma Øktem og Nadeem Farooq kom ikke i Folketinget.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Valget var et farvel til de markante 'brune' politikere

Danmark har sagt farvel til flere markante politikere med anden etnisk baggrund end dansk

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved folketingsvalget 18. juni måtte det politiske Danmark sige farvel til flere markante politikere med anden etnisk baggrund end dansk.

Farvel til Danmarks første minister med en anden etnisk baggrund, Manu Sareen (R), farvel til SF’s Özlem Cekic, farvel til Venstres Fatma Øktem og farvel til de radikales Nadeem Farooq. Til gengæld blev Socialdemokraternes Yildiz Akdogan og de konservatives Naser Khader valgt ind.

Vi kommer fremover til at savne de stemmer, der repræsenterer grupper i befolkningen, som også i denne valgperiode må forventes at stå øverst på den politiske dagsorden. Der er masser af politikere, der har holdninger til indvandrings- og integrationsspørgsmål, men det er en pointe i det repræsentative folkestyre, at vælgeren føler sig repræsenteret og ikke kun problematiseret.

Store grupper i samfundet er i dag underrepræsenteret på Christiansborg, og det er et problem.

Store grupper i samfundet er i dag underrepræsenteret på Christiansborg, og det er et problem

Det betyder ikke, at Folketingets sammensætning helt præcist skal afspejle befolkningens sammensætning.

Men det betyder heller ikke, at vi kan tillade os at ignorere, at det nye Folketing er skævt. Der er ikke ligestilling. Der er langt mellem de unge, og der er masser af andre grupper, der ikke er repræsenteret.

Når der er store skævheder, er det ikke mindst partiernes ansvar at styrke en bred talentudvikling i deres baglande. Til det netop overståede valg var der opstillet 799 kandidater over hele landet.

Kun 3-4 procent af disse havde en baggrund som indvandrer eller efterkommer. Kun to blev valgt, og kun et par andre markerede sig i valgkampen.

Vi har brug for rollemodeller, der viser, at det kan lade sig gøre at have politisk indflydelse – også selv om man ikke er pæredansk.

Alle opstillingsberettigede partier bør styrke talentudviklingen og rekrutteringen af nye folketingskandidater, så stemmesedlerne ved næste valg bedre afspejler denne del af befolkningen.

Derfor vil jeg også opfordre Manu Sareen til at blive i politik og stille op ved næste valg. Manu, der er brug for dig som politisk rollemodel.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden