Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)
Foto: Mette Dreyer/Politiken-Tegning

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


SF'ere: Kønsopdelt svømning blåstempler patriarkatet

Der er tale om en ekstrem seksualisering af kvindekroppen, når man tillader kønsopdelt svømning.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. juni bragte Politiken indlægget ’Kønsopdelt svømning er god integration’ af cand.mag i kommunikation Ditte Maria Hovmand. Hun mener, at den kønsopdelte svømning, der hidtil har været praktiseret i Aarhus for kvinder med indvandrerbaggrund, fører til god integration af muslimske kvinder og piger, da det giver dem mulighed for at deltage i en aktivitet, som de ellers ville have været afskåret fra.

Jo tak, men det er jo ikke det almindelige danske samfund, som de kommer ud i, men et særligt kønssegregeret rum med dækkede ruder, hvor kvinder skal opholde sig inden for en bestemt radius, og hvor kvindekroppen er ekstremt seksualiseret. Det taler imod vores ligestillingsorienterede og demokratiske værdier, at kvinder skal overvåges og seksualiseres af mænd.

Det er jo ikke det almindelige danske samfund, som de kommer ud i, men et særligt kønssegregeret rum med dækkede ruder

Hovmand fremfører også, at beslutningen om at lade aktiviteten ophøre i Aarhus beror på en rigid forestilling hos især danske politikere om, at ’sådan gør vi ikke i Danmark’.

Det er ikke tilfældet. Beslutningen har intet at gøre med en notorisk principiel forestilling om, at vi i Danmark bare ikke bader kønsopdelt. Det ville være en skændsel at begrunde en politisk beslutning på integrationsområdet med et så exceptionelt dårligt og firkantet forsvar.

Kvinder skal have ret til at færdes i det offentlige rum i samme omfang som mændene. Ved at give afkald på vores ligestilling blåstempler vi patriarkatet og reproducerer problemet

Beslutningen bunder derimod i, at ekstrem seksualisering af både kvinde- og pigekroppen ikke er et værdisæt, som vi bør tillade. Denne seksualisering må vi i vores ligestillingsorienterede vestlige samfund hver dag forsøge at modarbejde. Ideen om, at kvindekroppen er så seksuelt et symbol, at den ikke kan være iført badetøj i selskab med mænd, er ulige og begrænsende.

Kvinder skal have ret til at færdes i det offentlige rum i samme omfang som mændene. Ved at give afkald på vores ligestilling blåstempler vi patriarkatet og reproducerer problemet.

Vi mener, at vi i Danmark i alt for lang tid har vist særhensyn, bl.a. ved at fritage børn for gymnastik, lejrskoler, deltagelse i børnefødselsdage o.l.

Det fremmer ikke den gode integration, men luller i stedet både forældre og børn ind en illusion om at være noget særligt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden