0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Marie Blønd. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opråb fra kommuner: Vi er oprigtigt bekymrede for, om vi kan sikre den yngste generation gode, lærerige og sjove børneår

Vi ved, hvor vigtigt det er, at vores børn og unge bliver mødt med omsorg og den rette faglighed. Men halvdelen af os kommuner skal finde besparelser på området. Husker regeringen børnene?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Dreyer/Politiken-Tegning
Foto: Mette Dreyer/Politiken-Tegning

Arkivtegning: Mette Dreyer

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I disse dage er halvdelen af landets kommuner ude at finde besparelser på børne- og skoleområdet. Besparelser, som vi ikke ønsker at gennemføre, men vi har et ansvar for at overholde egne budgetrammer, som vi naturligvis påtager os.

Vi har dog en reel frygt for den undervisningsmæssige og pædagogiske kvalitet i vores dagtilbud og skoler, når vi oplever, at der fødes flere børn, og de kommunale budgetter tilsvarende udfordres på samtlige borgernære områder. Nogle af os udfordres yderligere af kravet om, at der maksimalt må være 30 procent børn fra udsatte boligområder i vores daginstitutioner, og andre igen af en stor aktivitet på det specialiserede børneområde, hvor antallet af børn, der har behov for fællesskabets hjælp, stiger.

Vi ved, hvor vigtigt det er, at vores børn og unge bliver mødt med omsorg og den rette faglighed. Vi ved, at veluddannede medarbejdere og gode relationer er afgørende for, at vores yngste borgere lykkes nu og senere i livet. Vi ved også, at vi kun får én chance for at gøre det rigtigt, for der er kun én barndom.

Besparelser og stramme kommunale budgetter betyder en hverdag med knappe normeringer og mange børn i klasserne. Ekstra svært er det for de børn, der har særlige behov, men det påvirker hele børnegruppen/klassen, når der er for langt imellem de voksne, de trøstende ord, den tætte kontakt.

Vi er oprigtigt bekymrede for, om vi kan lykkes godt nok med den vigtige opgave, det er at sikre den yngste generation gode, lærerige og sjove børneår samt forudsætningerne for at træde ind i voksenlivets mange arenaer som kolleger, naboer og forældre.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts