0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsker i afrikansk-amerikanske studier: Hvis der nogensinde har været tvivl om, hvorvidt fattige sorte amerikanere var noget værd, er der ingen tvivl nu

En pandemi, der tager livet af uforholdsmæssigt mange sorte, statens manglende beskyttelse af sorte og politiets klapjagt på sorte bekræfter, hvad de fleste af os allerede ved: Hvis vi og dem, der holder med os, ikke mobiliserer os, vil ingen myndighed nogensinde gøre det.

Samuel Corum/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Samuel Corum/Ritzau Scanpix

Det politiske kollaps og den fejlslagne regeringsførelse har tvunget folk på gaden – med risiko for deres eget og andres helbred – for at kræve de mest basale fornødenheder i livet, herunder retten til at være fri for politiets chikane eller drab, skriver Keeanga-Yamahtta Taylor i dette debatindlæg.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Livet er så småt ved at vende tilbage til normalen i USA, og normalen indebærer, at politifolk dræber en ubevæbnet sort mand i deres varetægt, hvorefter der opstår folkelige protester. Landet er på vej tilbage i sin velkendte rille.

Denne gang er det Minneapolis. Tusinder af mennesker er gået på gaden for at protestere mod drabet på George Floyd, begået af en politimand, der pressede knæet ned i Floyds hals i syv nervepirrende minutter, mens han lå på jorden i håndjern. Floyds råb om hjælp – han blev ved med at gentage, at han ikke kunne trække vejret, og kaldte på sin døde mor – blev ignoreret. De tre andre politibetjente, der stod og så på, virkede uinteresserede i det liv, de brutalt gjorde en ende på foran en menneskeskare, der overværede optrinnet med afsky.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter