0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bioetiker: Mindre kød på gaflen er en etisk pligt

At anvende økonomiske ressourcer og politisk kapital på at fastholde den nuværende kødproduktion er et svigt af vores fælles ansvar for mennesker, dyr, natur og biosfære.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jørn Villumsen/Politiken-Tegning
Arkivtegning: Jørn Villumsen/Politiken-Tegning
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Din bacon og dine koteletter er under pres. Et hav af forskningsresultater og rapporter fra velestimerede organisationer som FN og Chatham House peger entydigt på, at produktionen af kød, mælk og æg er en af de væsentligste årsager til de klima- og biodiversitetskriser, som vi står midt i.

Medmindre regeringens drømme om et teknologisk fix på mirakuløs vis skulle gå i opfyldelse i den nærmeste fremtid, er der ingen vej uden om at skære ned på produktion og forbrug, hvis vi vil andet og mere end at slå ud med armene og forklare de næste generationer, at vores bacon var vigtigere end deres velfærd.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter