Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel/Politiken-Tegning
Foto: Philip Ytournel/Politiken-Tegning

Hvem er Danmarks elite? Er det dig?

Det er moderne at tilhøre folket, så det er naturligt, at det store arbejderparti gerne vil være folkeligt. Det forsøger S så at blive ved at pege på kulturradikalismen og kalde den elitær. Her er en beretning fra slagmarken mellem medier og politik.

FOR ABONNENTER

H.C. Hansen. Se, dér har du en rigtig arbejder. Ung typograf fra Aarhus, skolet af tænkende arbejdsmænd og beskedne kår, DSU-formand, så parlamentariker, så partisekretær, så minister og siden statsmand. Aldrig for fin til en sang og lidt tobak og forvalter af den socialdemokratiske Stauning-arv om at tage ansvar for samfundsudviklingen og tænke på de trængte.

Det kunne både partikammerater og Dagbladet Politiken blive enige om. Da Hansen døde i 1960, skrev Politiken, at »man mærkede, at H.C. Hansen repræsenterede mere end et parti. Han havde et perspektiv i sit liv, som åbnede sig ud mod hjemmene i det ganske land«. Manden var elite og folk på en og samme tid.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden