Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Emil Sørensen/Jens Dresling
Arkivfoto: Thomas Emil Sørensen/Jens Dresling

Til venstre lakridskongen Johan Bülow og til højre DSB’s koncerndirektør, Flemming Jensen.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for lakridskongen - og en dårlig dag for DSB's koncerndirektør

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Johan Bülow. Bornholmsk lakridsmager og søn af en glaspuster. Dyb agavesirup, cremet kakaosmør og økologiske lakridsrødder fra Iran kunne være ingredienserne i en sketch om den kreative klasses indkøbstur i Torvehallerne. Men det er ikke satire – det er opskriften på at blive mangemillionær. Johan Bülowhar ved hjælp af den iranske lakrids og effektiv branding til de brandbevidste banket et mindre slikimperium op. Og solgt det til kapitalfonden Valedo Partners, der også ejer den i-en-fart-smarte cafékæde Joe & The Juice. Finans.dk afslører nu, at lakridskongen tjente 470 millioner kroner på at sælge 75 procent af sin biks til de svenske fondskapitalister, der siden købet for et år siden har øget profitjagten. En halv milliard for nogle lakridser – tyg lidt på den, og slug.

En dårlig dag for...

Flemming Jensen. DSB’s koncerndirektør med en fortid som rettidighedsansvarlig i SAS. Han forsøgte i maj at tage luften ud af V-LA-K-regeringens våde privatiseringsdrømme. Han stillede i udsigt, at DSB i 2030 ikke længere får brug for statstilskud – men kun, hvis de politiske ejere holder snitterne fra DSB’s lukrative togstrækninger. Ministeren i den liberale diligence, Ole Birk Olesen, lader sig dog ikke besnakke. Med mckinseyske konsulenter i ryggen vil han, ifølge Berlingske, have »betydelig mere udbud« af DSB’s strækninger. Kæberasleren til Flemming Jensen får ekstra kraft ved at sætte navn på, at S-toget skal i licitation. Avs. S-toget er stort set den eneste nogenlunde stabile succeshistorie for DSB, der tjener gode penge, har passagervækst og høj rettidighed på bybanen.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden