Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard og Niels Hougaard
Foto: Miriam Dalsgaard og Niels Hougaard
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Thomas Helmig - og en dårlig dag for sygdomsramte kastanjetræer

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Thomas Helmig. Der er fed lykke i Thomas Helmigs byhus på Frederiksbjerg i disse dage. Den aarhusianske pophelt giver fire store indendørskoncerter til marts. Billetterne blev frigivet i mandags, og siden har fansene købt grådigt ind. To af koncerterne er totalt udsolgt, og der er få billetter tilbage til de to andre i henholdsvis Ceres Arena i Aarhus og Ballerup Super Arena.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de 14 år, jeg har arbejdet med Thomas. Vi er ret rystede – på den gode måde og ser frem til koncerterne,« siger Peter Sørensen fra Beatbox Booking, som står for turneen, til stiften.dk. Thomas Helmig udgav sit seneste album, ’KH Helmig’, i 2013. Men hvem behøver også nye sange, når man har et bagkatalog som Helmigs?

En dårlig dag for...

Kastanjetræer. Elmetræerne fik elmesyge og er stort set forsvundet. Så fik asketræerne svamp. Og nu er hestekastanjen for alvor truet, ifølge TV Midtvest. Det mægtige træ har nemlig hele to fjender: Kastanjeminérmøl og sygdommen hestekastanjebakteriekræft. Problemet med minérmøl, der angriber bladene, har været kendt i Danmark i 12 år. Men kræften blev først officielt bekræftet i 2014, og nu slår sygen for alvor igennem.

I Sydengland anslås det, at op mod 70 procent af kastanjetræerne er ramt af hestekastanjebakteriekræft, og problemet breder sig i hele Europa. Viborg Kommunes landskabsarkitekt Lotte Kunstmann tror ikke, kastanjen har en fremtid. »På et eller andet tidspunkt bliver vi nødt til at fælde samtlige træer«, siger hun til TV Midtvest.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden