Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Miriam Dalsgaard og Niels Hougaard
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Thomas Helmig - og en dårlig dag for sygdomsramte kastanjetræer

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Thomas Helmig. Der er fed lykke i Thomas Helmigs byhus på Frederiksbjerg i disse dage. Den aarhusianske pophelt giver fire store indendørskoncerter til marts. Billetterne blev frigivet i mandags, og siden har fansene købt grådigt ind. To af koncerterne er totalt udsolgt, og der er få billetter tilbage til de to andre i henholdsvis Ceres Arena i Aarhus og Ballerup Super Arena.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de 14 år, jeg har arbejdet med Thomas. Vi er ret rystede – på den gode måde og ser frem til koncerterne,« siger Peter Sørensen fra Beatbox Booking, som står for turneen, til stiften.dk. Thomas Helmig udgav sit seneste album, ’KH Helmig’, i 2013. Men hvem behøver også nye sange, når man har et bagkatalog som Helmigs?

En dårlig dag for...

Kastanjetræer. Elmetræerne fik elmesyge og er stort set forsvundet. Så fik asketræerne svamp. Og nu er hestekastanjen for alvor truet, ifølge TV Midtvest. Det mægtige træ har nemlig hele to fjender: Kastanjeminérmøl og sygdommen hestekastanjebakteriekræft. Problemet med minérmøl, der angriber bladene, har været kendt i Danmark i 12 år. Men kræften blev først officielt bekræftet i 2014, og nu slår sygen for alvor igennem.

I Sydengland anslås det, at op mod 70 procent af kastanjetræerne er ramt af hestekastanjebakteriekræft, og problemet breder sig i hele Europa. Viborg Kommunes landskabsarkitekt Lotte Kunstmann tror ikke, kastanjen har en fremtid. »På et eller andet tidspunkt bliver vi nødt til at fælde samtlige træer«, siger hun til TV Midtvest.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden