Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for dem, som falder i søvn under bønnen - og en dårlig dag for de tyske statsbaner

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Søvnige kristne. Kender du det, at du er i gang med en dejlig lang aftenbøn, men ikke når helt i mål, fordi du falder om af træthed inden? Ja? Det gør paven også.

Pave Frans indrømmer i et interview med den katolske tv-station TV2000, at han en gang imellem falder i søvn under bøn. Interviewet kan ses på YouTube, og her undskylder paven sig med, at han ikke er alene.

Også den kendte franske nonne Sankt Therese havde det med at falde hen, mens hun bad. Desuden, oplyser paven, tilskyndes kristne til at føle sig som børn i deres fædres arme under bøn, og farmands favn er som bekendt et dejligt sted at tage sig en skraber for en lille kristen purk. Paven går i øvrigt i seng klokken 21 hver aften, men står til gengæld op klokken 4.

En dårlig dag for...

Deutsche Bahn. De tyske statsbaner møder hård kritik efter at have udskrevet en navnekonkurrence for deres nye ICE 4-højhastighedstog. I alt 25 vindernavne er valgt, blandt andre Albert Einstein, Marlene Dietrich, Karl Marx, Ludwig van Beethoven og Anne Frank.

Sidstnævnte døde i en koncentrationslejr i 1945, efter at hun og familien året forinden var blevet arresteret i Amsterdam og transporteret til kz-lejren Bergen-Belsen i en togvogn. Nu rammes Deutsche Bahn af massiv kritik i hjemlandet og på de sociale medier for at have truffet et ’ufølsomt valg’, og flere beder selskabet genoverveje beslutningen.

Statsbanerne forsvarer sig med, at Anne Frank står for »tolerance« og »fredelig sameksistens mellem kulturer«, hvilket »i disse tider er vigtigere end nogensinde«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden