Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for dem, som falder i søvn under bønnen - og en dårlig dag for de tyske statsbaner

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Søvnige kristne. Kender du det, at du er i gang med en dejlig lang aftenbøn, men ikke når helt i mål, fordi du falder om af træthed inden? Ja? Det gør paven også.

Pave Frans indrømmer i et interview med den katolske tv-station TV2000, at han en gang imellem falder i søvn under bøn. Interviewet kan ses på YouTube, og her undskylder paven sig med, at han ikke er alene.

Også den kendte franske nonne Sankt Therese havde det med at falde hen, mens hun bad. Desuden, oplyser paven, tilskyndes kristne til at føle sig som børn i deres fædres arme under bøn, og farmands favn er som bekendt et dejligt sted at tage sig en skraber for en lille kristen purk. Paven går i øvrigt i seng klokken 21 hver aften, men står til gengæld op klokken 4.

En dårlig dag for...

Deutsche Bahn. De tyske statsbaner møder hård kritik efter at have udskrevet en navnekonkurrence for deres nye ICE 4-højhastighedstog. I alt 25 vindernavne er valgt, blandt andre Albert Einstein, Marlene Dietrich, Karl Marx, Ludwig van Beethoven og Anne Frank.

Sidstnævnte døde i en koncentrationslejr i 1945, efter at hun og familien året forinden var blevet arresteret i Amsterdam og transporteret til kz-lejren Bergen-Belsen i en togvogn. Nu rammes Deutsche Bahn af massiv kritik i hjemlandet og på de sociale medier for at have truffet et ’ufølsomt valg’, og flere beder selskabet genoverveje beslutningen.

Statsbanerne forsvarer sig med, at Anne Frank står for »tolerance« og »fredelig sameksistens mellem kulturer«, hvilket »i disse tider er vigtigere end nogensinde«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden