Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rune Pedersen/Stine Tisvilde
Arkivfoto: Rune Pedersen/Stine Tisvilde
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


I dag er en god dag for juleglade børn - og en dårlig dag for julesure forældre

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Juleglade børn. Julen er hjerternes – og børnenes! – fest. Fra i dag kan dine forældre ikke længere sige, at julen ikke står for døren, og at det er for tidligt at tale om julegaver. For det er det ikke. Det er tid – til at tale om dem og til at skrive ønskesedlerne. Og det er også fra i dag tid til at få kalendergaver, selv om de er små, og det er tanken, der tæller.

Fra i aften er der julekalender hver aften, og hvis den er god, kan det blive en familiebegivenhed, som varer helt til 24. december.

Du kan også være heldig at få risengrød til aftensmad, og det kan være, at du kan lokke dine forældre i biografen, og I kan besøge familien og spise flæskesteg med rødkål og brun sovs mere end én gang og alt det andet, som nogen gør i december. Overlad julestressen til dine forældre.

En dårlig dag for...

Julesure forældre. I dag lyder gongongen for de forældre, der i begyndelsen af november fik nervøse trækninger ved synet af juleguirlander og gløggreklamer. Fra i dag er der ingen vej tilbage: Nu er det tid til julekalendere i tv, risengrød med smørklat, grannåle, nelliker, appelsiner, pebernødder, kravlenisser, engle, dejlig er jorden, prægtig er Guds himmel og alt det der.

Det er tid til jul i nisseland, ’Last Christmas’ og ’Do They Know It’s Christmas?’. Det er tid til genudsendelser af ’Nissebanden’, julemarked på Strøget og æbleskiver.

Det er tid til at kysse dine kære, bestille juleanden hos slagteren og finde ud af, hvornår turen går til Jylland, og hvornår det passer sig at gå hjem fra julefrokosten – og tid til at opdage, om i år er året, du magter at overholde det.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden