0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ja, en kødskat vil ramme socialt skævt, og måske skal vi bare erkende, at vi ikke alle sammen kan leve som konger og baroner

Prisen på kød er kunstig lav. Og forbruget er unaturligt højt. En højere pris kunne få os til at spise mindre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Naturli' er gået til angreb på kødet og mælken med en række succesrige produkter (plantefars, havremælk) og ser på udviklingen af 'mælk', planteyoghurt, nye 'kød'.-typer m.m.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mange søndage har jeg været på indkøb i den lille købmandsbutik på Børnenes Arbejdermuseum, mens mine børn stod bag disken og betjente mig. Den lille lege-købmandsbutik er ikke kun et billede på, hvor stramt det var at være arbejder i 1930’erne. Den giver også et billede af, hvor anderledes vores fødevaresystem er i dag. ​​

For det interessante er at studere prislisten i købmandsbutikken, hvor der er autentiske priser for, hvad fødevarer kostede for godt 100 år siden. Mens kål og kartofler er opgjort i ører, ligger prisen på en spegepølse på 25 kroner. Der er altså en enorm prisforskel mellem kød og grønt.

Sådan er det ikke længere. En spidskål koster hurtigt 20 kroner, mens en pakke oksekød kan fås for 30 kroner. Prisforskellen mellem kød og grønt er næsten nivelleret, og derfor fylder kød så meget i vores forbrug.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce