0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sex er en nydelse, ikke en ydelse

Et forbud mod købesex må sætte grænser for, hvad menneske- kroppen kan udnyttes til. Prostitutionens kunder må kriminaliseres. Kronikørerne er forkvinde i Kvindeligt Selskab og medlem af Det Radikale Venstre.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Siden 199 0er antallet af prostituerede i Danmark mere end tredoblet. Det anslås, at der i dag er 6.000-7.000 prostituerede. Denne stigning gør det aktuelt at tage debatten om prostitution som fænomen en gang for alle.

Danskerne må forholde sig til det menneskesyn, prostitution er udtryk for, og det danske samfund bør tage stilling til, om prostitutionskunders adfærd er udtryk for en respektfuld og værdig omgang med seksualitet og andre mennesker, og om vi dermed skal acceptere adfærden eller begrænse den ved lov. Debatten bør inddrage det faktum, at næsten alle seksuelle ydelser købes af mænd og sælges af kvinder. Der er altså også et kønsmæssigt aspekt af prostitution, som vi bliver nødt til at inddrage.

Seksuelt samvær skal være forbundet med lyst og fri vilje fra begge parters side. Siden den seksuelle revolution har dette været en selvfølgelig indstilling, som vi har opdraget vores børn efter. Prostitution er - alle myter til trods - ikke et ligeværdigt seksuelt forhold! Derfor kolliderer det med en fundamental værdi om menneskelig værdighed, også selv om prostitution kan fremstå som et umiddelbart frit valg.

De færreste af os ønsker et markedsanarki, hvor alt, der kan efterspørges, nødvendigvis skal udbydes til markedspris. Vi mener, at det danske samfund bygger på nogle fundamentale værdier, som vi ønsker at værne om for fremtidige generationer.

For eksempel er det også forbudt i Danmark at sælge sin ene nyre. Mange kan leve udmærket med en enkelt rask nyre, og man kan få en betydelig pris for den, man ønsker at sælge, fordi efterspørgslen er høj. Oven i købet skader det ikke andre, men tjener samfundet, hvis man gør det. Alligevel er denne individuelle ret til at forvalte egen krop taget fra os. Vi synes, at det er en god ide at forbyde salg af nyrer, fordi menneskets værd må beskyttes, også selv om det griber ind i det enkelte menneskes frihed.

Selv Europarådets menneskerettighedskonvention har en be