0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kroniken: Klimakrisen har skabt en vegetarisk bølge

Men det er faktisk ikke første gang, en krise på liv og død har fået danskerne til at omlægge deres kost i vegetabilsk retning. Det samme skete for et århundrede siden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Camilla Stephan
Foto: Camilla Stephan
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I køledisken i den lokale Rema 1000 ligger en postej, der i udseende fuldstændig ligner de kendte mærkevarer baseret på svine-, okse- og hønselever.

Men den her er anderledes: Et lille rundt mærke med to grønne blade viser, at indholdet er rent vegetabilsk. Som flere andre fabrikanter har fødevarefabrikken Hanegal valgt at betale for at lade Dansk Vegetarisk Forening kontrollere produktet og sige god for indholdet over for forbrugerne.

Sådan en vegetarpostej kan man gå ned i sit lokale supermarked og købe, nærmest uanset hvor man befinder sig i Danmark. Det er en udvikling, der er gået stærkt. For få år siden ville forbrugeren have været henvist til små dedikerede helsekostbutikker for at få lignende produkter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts